2025-02-06 0 瀏覽
雲吞鬆鬆散散,無香港風格。可以俾多八蚊去附近其他有雲吞賣既舖會舒服得多。單款麵 28,雙拼34,淨食一樣價。只收現金。份量普通偏少。雲吞裡面確實有蝦呢個算係咁啦,加上少量睇唔出係乜既肉,非常淺色但又唔似肥肉。但係呢類平到無可再平既粉麵店始終有個問題,就係味道始終有D唔到位。不過比肥仔記好,我去灣仔肥仔記食雲吞係已經開始腐壞變味。我食雲吞粗,粗麵好薄身,感覺奇怪。員工質素差欺軟怕硬。見到國內大佬模樣就客客氣氣,落單落錯咗都唔敢講一句,對我本土人就粗聲粗氣。只收現金但嫌我D紙幣有「跡」(本來係利是錢倒瀉水所以有幾噠紅色)拒絕收我張20 蚊。服務垃圾到極點既店,味道普普通通,除咗夠平+快已經無其他好處。28 蚊我俾多兩蚊去麥門食套餐好過啦。唔怪得附近店都排隊排到出路邊,但佢永遠可以坐低,縱使我旁邊客人都食得好慢。旁邊四個人全部比我早入座,我去到全部都已經食緊,到我走都未食完。兩個小姐姐齋聊天直到我走佢碗粉都無乜減少到,一個小姐姐睇手機,一個學生打機打到夠先開始食。唔會再黎啦。以後見到權記都唔會再去。

唔會再黎啦。以後見到權記都唔會再去。