2019-02-25 444 瀏覽
Mikiki 有好多可以坐戶外的餐廳,但平民價的不多,佢既價錢有兩款前菜、主菜、飲品、甜品。我覺得好好呀!一定食得飽!我認為這一間餐廳最好的是每一款定食的主食例如飯麵或烏冬,都能夠更改味道有壽喜燒、咖喱、蕃茄、泡菜和芝士粟米,而每一個炊飯都一定會有芝士,當然如果你不足夠是可以添加的。每一個餐都一定有雪糕。前菜大家都一樣的,有麻醬豆腐和黑糖紫薯。麻醬豆腐上有些木魚,口感多了些,用黎開開胃十分好。黑糖紫薯,紫薯好似炸過的,脆口的加上黑糖一齊食都是開胃小菜。牛肉壽喜燒湯麵配沖繩餃子,今次我把麵條轉為烏冬,壽喜燒湯底少少甜,餃子沒有什麼特別,餃子入面的餡是蔬菜類,但餃子上面的醬汁是豆板醬,加埋一齊食味道很刺激。清清的烏冬加上餃子也不錯。壽喜燒炊飯配芝士脆雞柳,芝士脆雞柳是為一在定食中時炸的。而其他餸都是蒸的!男士黎講我諗佢地都係會選擇這一個!黑糖蜜蕃薯條,黑糖唔足夠,得面既蕃薯條有黑糖。

黑糖蜜蕃薯條,黑糖唔足夠,得面既蕃薯條有黑糖。