2023-05-31 68 瀏覽
去西貢一日遊時,行到攰可以去Deer Coffee食個下午茶。餐廳有分室內和室外,所以有帶狗狗嘅主人都可以黎呢間Cafe👍🏻【All Day Breakfast】$118每次去Cafe肚餓又唔知嗌咩食嘅時候,All Day Breakfast就啱晒我地啲選擇困難症人士。總括嚟講每樣嘢都幾好食,同埋比出邊其他舖頭會冇咁多油,啱晒女仔食😋 【Croffle with Ice Cream】$78食咗鹹嘢咁梗係要嗌番啲甜嘢平衡下,咁啱依間嘢有我好鍾意食嘅Croffle,當然要嗌下。雪糕係雲呢拿味,而牛角包係偏實心嘅質地,識落好有飽足感,兩個人都好夠食🤩【Peach Flower Tea】$55本身order嗰陣仲以為係好似茶包沖出嚟,冇諗過竟然係一粒粒果肉浸出嚟。飲落去少少甜得來又好清爽,同埋都可以斟到好多杯,所以強力推薦👍👍【Iced Caramel Latte】$49依杯同我想像中味道有啲差別,本身以為好似Starbucks咁嘅味道,但實際咖啡味會更加濃。總體嚟講都算幾好飲,加上有焦糖脆脆,鍾意飲濃味咖啡嘅人可以一試😂

【All Day Breakfast】$118

【Croffle with Ice Cream】$78