🤩🤩🤩經過銅鑼灣,見到咁光艷奪目既霓虹燈光酒吧餐廳,就吸引左我入去食晚飯🍽,順便飲下酒聊聊天,呢間 @taparoomhk 係一間西班牙菜酒吧餐廳🥃,餐牌食物款式多,Drink Menu都有好種類選擇,而出面門口既霓虹燈位亦好適合打卡影相📸️🥰·—冷盤—🍊血燈燒牛柳沙律🥗沙律配血橙真係好特別,酸酸甜甜係開胃既沙律,裏面材料同份量都好豐富,配埋牛柳,香味撲鼻🥰·—熱盤—🐦香煎鵝肝·脆包·紅酒梨片🍐一見到鵝肝已經心心眼,大大舊鵝肝配埋脆包,口感啱啱好,鵝肝面頭再配埋甜甜既紅酒梨片,味道好夾呀😋·西班牙薯仔蛋餅餐廳主打既必點熱盤小食,切開之後係香焗薯粒,配埋包薯既蛋塊,好香好夾,配埋面頭既忌廉醬汁,好似薯容既口感👍🏻·🦐巴塞羅納式烤紅蝦🦐大大隻蝦😍對於鐘意食蝦既我黎講真係好滿足🥰烤煮既醬汁好入味,係一道惹味既熱盤小食❤️·—主食—🐙烤煎原隻八爪魚腿配西班牙漬醬🐙大大條八爪魚腿真係第一次食,煙煙韌韌好易咬,再配埋醬汁真係好夾,好特別既一款主食。😍·—Drinks—🍹Fruity & Girly🍸呢杯Cocktail好易入口,粉紅色好靚,有莓類同荔枝,少許酸酸甜甜,非常好飲呀😋•🍎Sangria-R
🤩🤩🤩
🐙烤煎原隻八爪魚腿配西班牙漬醬🐙
—Drinks—
🍹Fruity & Girly🍸

🍎Sangria-Red🍊
好易入口既一款西班牙果酒,甜度適中,裏面仲有啲果肉,香香甜甜,超好飲呢❤️