2022-06-28
兩合我諗係我食過最好食既大排檔,其實剛開始第一次來既時間係有朋友介紹,直到而加已經來過不下十次,佢位處 紅磡街市2樓熟食中心,搭mtr既話 何文田站 過去五分鐘,基本上星期五 六 都會好爆場,記得早d攞位啦,兩合係食潮州打冷既,一坐低就會有兜鹹菜粒、花生 先俾你開下胃先,用來送啤酒一流既。我就介紹下平時我地來時必叫既就係1.生魚皮生魚皮好抵食70幾蚊一大碟,生魚片其實唔係她多地方有得食,再夾埋蔥絲花生點d 辣豉油一齊食,口感係超爽脆,好有咸鮮味。 2.牛柏葉 配鵝腸必叫既呢個又係,佢係黑牛柏葉來既又係點 豉油或者醋來食,佢個底係芽菜來 ,搭埋 一齊食又係好爽口, 鵝腸就唔使講, 潮州打冷必叫3.胡椒蝦呢個胡椒蝦我都超級推介, 首先將個蝦炸到脆曬,佢係可以連殼一齊食, 我唔知佢用啲咩蝦,但蝦身真係好大隻, 再加埋好惹味嘅黑椒味,食落去好香口又少少辣咁三五成群食打排檔 真係好開心呢間野真係好抵食極推薦
我就介紹下平時我地來時必叫既就係
1.生魚皮