2011-08-01
今日測完物理, 就打算同女朋友出街玩下...點知我唔小錯講錯左句野就激嬲左人:-S女朋友話想佢原諒我都得, 帶佢去食好野睇下滿唔滿意再諗..靈機一觸就諗起IKEA...去到個度人生人海, 好多人等位! 好多人桌上都有肉丸, 似乎真係幾好食等左大約10分鐘就有位啦,雖然好多人但都唔算係好焗自己唔食得蝦, 冇叫到凍蝦杯. 加上都唔係好知叫餐既方式, 所以搞到一鑊粥咁= =我今餐就食豪D^^ 叫左一個$29龍蝦仔肉醬意粉+ $12一個藍莓芝士凍餅+ $7任斟汽水女朋友就叫左個$15 兒童餐+ $19 肉丸 @@ 比我知左佢叫兒童餐我都笑左出黎兒童餐其實就係肉醬意粉跟一包野飲.第一件事就係篤左粒肉丸黎食個人認為好濃肉味, d忌廉汁都幾好, 好味! 不過食完一粒真係要飲番淡汽水~_~食落好solid 除左肉丸佢仲有薯仔一齊, 越食越飽 (咁陣間仲點食野><)跟住就係龍蝦仔肉醬意粉個肉醬意粉幾好味 唔係好稠. 不過d龍蝦仔就乾左少少同冇咩味.相比之下就比肉醬既味掩蓋晒唔係太好抖左陣就食芝士蛋糕^^女朋友話個餅底似係用整碎左既威化餅撈大量牛油整成食落幾好味 不過餅底淋左d 好肥~_
點知我唔小錯講錯左句野就激嬲左人:-S
女朋友話想佢原諒我都得, 帶佢去食好野睇下滿唔滿意再諗..
靈機一觸就諗起IKEA...
等左大約10分鐘就有位啦,雖然好多人但都唔算係好焗
兒童餐其實就係肉醬意粉跟一包野飲.
第一件事就係篤左粒肉丸黎食 個人認為好濃肉味, d忌廉汁都幾好, 好味! 不過食完一粒真係要飲番淡汽水~_~
食落好solid
除左肉丸佢仲有薯仔一齊, 越食越飽 (咁陣間仲點食野><)
跟住就係龍蝦仔肉醬意粉 個肉醬意粉幾好味 唔係好稠. 不過d龍蝦仔就乾左少少同冇咩味.
相比之下就比肉醬既味掩蓋晒
唔係太好
抖左陣就食芝士蛋糕^^
女朋友話個餅底似係用整碎左既威化餅撈大量牛油整成
食落幾好味 不過餅底淋左d 好肥~_~
趕住落下一站所以冇再去斟汽水 跟住衝左出去Exit 個snack bar.
女朋友叫左個軟雪糕 兩蚊!
我就要左個puff 9蚊有6粒仔 女朋友食佢杯雪糕食得好開心, 我諗幾好味掛~
我就慢慢食我個六粒puff 都ok 既 不過不失 不過多少少cream好似會好少少:-P
Conclusion:
可以再黎既 咁既價錢有咁既選擇實在不錯 不過整體上可以再做好D 既 加油! 落到地下就落大雨! 個陣時間冇多唯有拎把單人遮兩份用夾硬衝出去!
到天橋佢見我件衫左右兩節色就話原諒我wo... 過關!