2018-12-03 449 瀏覽
大家好耐無見,當然要食好嘢啦。提議去尖沙咀食好0野,於是乎我們嚟到尖沙咀本佐日本料理食燒肉放題,它位尖沙咀赫德道4號,其實它在THE HERT 3樓,附近有很多酒吧和食肆。我們坐低後,個menu食物品種繁多,其實食燒肉是一種聯誼的好地方,待應送上IPAD,我可自己點自己中意的食物,仲可以點任食沙侓,小食、炸物和野菜,仲包埋罐野飲添。日式燒肉放題每位大約298元,其放題有海陸空其中包括:刺身船 (赤蝦、玉子、海膽、三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚)。海鮮類(龍脷柳、蜆、燒蠔、鯖魚、貴妃蚌、青口,虎蝦、聖子)。肉類 (優質A5和牛粒、安格斯牛仔骨、西班牙一口豬、豬頸肉、黑豚里肌肉、黑豚五花肉,芝麻雞翼、地獄雞翼、日本櫻姬雞腿肉),呢個價錢真是好抵食。而且海鮮好新鮮,特別中意食海膽的朋友一定要來食下,它的海膽特別多。刺身船 (赤蝦、玉子、海膽、三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚)新鮮,蝦好彈牙,海膽份量比其他店舖份量為多,不會鯹味仲好甜,仲有北寄貝好爽口。 優質A5和牛粒、安格斯牛仔骨、西班牙一口豬、豬頸肉、黑豚里肌肉、黑豚五花肉,芝麻雞翼、地獄雞翼、日本櫻姬雞腿肉朋友話A5和牛粒同安格斯牛仔骨,好有

日式燒肉放題每位大約298元,其放題有海陸空其中包括:

刺身
(赤蝦、玉子、海膽、三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚)

燒肉拼盤

朋友話A5和牛粒同安格斯牛仔骨,好有濃香和牛,而且送上菜時間很快,黑豚五花肉燒時火花交織,燒到完成熟時,入口好香,而且不會太油膩,芝麻雞翼好入味加埋芝蔴又好香添,食黑豚里肌肉,肉質好鮮嫩,仲保持肉質水份。真是大大的滿足呀!

海鮮拼盘

龍脷柳、蜆、燒蠔、鯖魚、貴妃蚌、青口,虎蝦、聖子

蜻魚,蠔

芝士燒蠔(左手)、鯖魚(右手)

芝士燒蠔:
芝士加上蠔,好香芝士味加上生蠔,好滑又滑又鮮甜。

鯖魚:
燒完青魚,魚肉肉質好嫩,味道剛剛好,不會太咸。

刺身

包括有:赤蝦、玉子、海膽、三文魚、帶子、北寄貝、八爪魚。

一見到呢只船,口水流一直流,赤蝦好甜,好大份海膽而且好甜,就連朋友們果份食埋,中意食帶子同北寄貝,食到它嘅鮮味。
螺肉

小食如螺肉,連薑都有添呢份一人份量,算好大碟。
菇類,菠蘿

野菜,如翠肉瓜、鮮菇、菠蘿添,仲是任食添。

大大隻又多膏的虎蝦,燒到金黃色又香蝦膏,而且肉質鮮甜,自己動手燒最滋味。
貴妃蚌味道好鮮甜,肉質好爽添而且十分新鮮。
其實呢個放題仲包一杯汽水或者啤酒。
三種口味,朱古力,士多啤梨,雲呢拿

不過美中不足,如果有埋日式菓子就好啦。

我至愛MOVENPICK雪糕,朋友們一齊食放題,真開心可以食到我最中意食的雪糕,本人比較中意食士多啤梨味雪糕,希望下次多點朋友陪我一齊食好0野。
2018-11-27
菇類,菠蘿
三種口味,朱古力,士多啤梨,雲呢拿
  • 海膽
  • 虎蝦
  • 士多啤梨,雲呢拿
  • 朱古力
  • 三種口味