2010-05-01
放假唸住去赤柱食個LUNCH, 上OPEN RICE見到呢間有咁多個笑就去試, 一試....後悔到E家! 難得放假, 早知搵間好D既慢慢享受.兩點去到已經FULL咗, 等咗五分鐘就有位, 一入到佢噪到爆,有一班十幾個人既後生/中年?!既人唔理其他人高談寬論咁係到講野, 我地已經唔算坐得近佢地, 但清楚聽到佢地講野既內容! 救命!環境唔好都算, 唯有將D希望放係D野食到, 友人揀咗最貴既SET LUNCH, 即係有沙律.湯.MAINCOURSE同COFFEE. 嗰沙律一放底,我即O嘴, 只怪自己無睇呢到D相! 沙律係octopus+mango salad, 原來所謂既octopus係日式既紅色八爪魚, 再加半個芒果. 嘩!邊有西餐廳用呢D架! 至於個湯係唔熱既南瓜湯,連我呢個南瓜lover都覺得佢唔好飲. MAIN COURSE揀咗個羊肶, 有一片好薄既羊肶,個SOURCE有D似李太林喼汁既味,有無搞錯! 呢個SET未計加一,盛為$168!!! 最好味既都係另外加既煙三文魚凱撒沙律, 雖然只有二片三文魚咁大把,不過勝在羅馬生菜夠新鮮. 盛為$60. 至於SERVICE, 只有二個大叔,
至於SERVICE, 只有二個大叔, 年紀大D瘦D個位勁搞笑, 見你隻手放係枱到, 佢照將隻碟放過黎. OK, 算! 最搞笑係佢攞COFFEE黎既時候, 友人好心攞起個MAIN COURSE碟等佢有地方方放, 點知佢叫我朋友攞住一陣, 等佢收晒將枱其餘碟先收友人手上既碟! 呢D咩SERVICE黎架!
一句講晒, 無下次! not recommend to go!