2020-10-28
早幾日去完古洞河上鄉就轉場去元朗新田購物城繼續搵野食🍽原來由古洞過去好近,聽見好多人話由嗰度踩單車過嚟,而且只要消費滿$100就可以免費泊車3⃣️小時🚗 就算過咗鐘都只係$10/小時~一見到呢間海鮮蒸氣鍋有海鮮池,比你自己夾新鮮生猛嘅龍蝦、蟹、蝦、蠔同鮑魚,就即刻俾佢吸引咗入去😍我哋點左人氣龍蝦海鮮餐 ,已經包括🔟款海鮮、老火湯、溫泉蛋、任食新鮮蔬菜、蟲草花蒸雞、海鮮粥底同埋甜品。 份量好足夠,我哋連個粥底都食唔曬🙈老火湯飲落去真係🈚️落味精,當日係五指毛桃海底椰,夠曬清潤👍🏼不得不提嘅係,紅棗杞子蟲草花蒸雞🐓好好味,仔仔勁鍾意,好適合小朋友食。由於啲海鮮係新鮮夾上嚟,勁鮮甜同重鹹鮮味,本身攞咗啲醬返嚟都無點過😋 龍蝦好厚肉,連觸鬚都🈶️肉食🦞聖子超大隻,蠔肉好creamy,總之就係正啦😍😍原來星期日有live Band,聽住歌食嘢好正🎶🎵而且店員雖然好忙但都好有禮貌,keep住幫我地收起啲殘骸😂
新鮮時菜
溫泉蛋 & 老火湯