2021-05-17 844 瀏覽
一早网上定的位置,环境非常迷人,可以亲自己捉海鲜,非常好玩,非常新鲜,那挺多人的,还有很多带着一家老小的,蔬菜是自助的,我们点了三百多有龙虾,和二个268的套餐,买单才九百多,好吃又划算,传上海鲜图片请观赏,美味好吃,下次还去早点网上拿位可以坐房间凉快些。咋天一早去没拿玉米 ,后面拿不到有点遗憾。不知为什么没确认我们定位己吃了的事实。
2021-04-14 949 瀏覽
長假期前夕4月1日,是我第一次去新田這地方,位置是比較偏僻,個人認為比較適合揸車人士,我們一家四口預訂了當晚檯,一到步就馬上坐低,看餐牌要了肉蟹放題餐$338一位,另外加龍蝦$168一隻。不消一會,溫泉蛋及老火湯就送上,蛋黃很漿口,很濃的蛋黃香,滿足。湯試了一口感覺很足料,而且飲到有些藥材味,但礙於我體質不能喝太補的湯,所以沒飲下去,但這湯是很不錯的。當大家還沒飲完湯,粥底已馬上準備,除了珍珠米外,有些南瓜粒、芋頭粒、豬骨等等。第一個先蒸雞,每種食物都有指示蒸幾多分鐘,蒸雞味道意外是帶點甜味,也算滑的,可能肚餓,很快就吃完所有雞件。再來蒸些沙白、花蛤、蜆,當晚沙白質素一般,花蛤是最鮮最好吃的,蜆仔太細沒什肉食也是一般。蒸龍蝦,肉質彈牙,鮮味十足,也有些羔,羔味甘香,龍蝦鉗的肉也一樣好吃,絕對是必吃之選,雖然要另加錢追加,但也是物有所值的,喜歡食龍蝦的不要錯過。再來是今晚放題的主角,肉蟹,斤兩是偏細隻的,任夾任食當然不可能很大隻,但隻隻都羔多肉鮮甜,非常好味好味道的蟹當然要encore完又再encore,要食幾多就夾幾多,夾好放在膠桶再交給職員,拿去幫你洗乾淨去鰓去內臟,但我發現在蟹池夾
溫泉蛋

是日精選老火湯

海皇粥底

沙白、花蛤、蜆
沙白,花蛤、蜆

肉蟹

羔蟹

好味道的蟹當然要encore完又再encore,要食幾多就夾幾多,夾好放在膠桶再交給職員,拿去幫你洗乾淨去鰓去內臟,但我發現在蟹池夾上來的都是羔蟹
,雖然餐是寫肉蟹,但其實我是比較喜歡食羔的,所以也沒介意,蒸好吃下來都是滿滿的羔,肉也是鮮甜非常,一直吃一直吃,也忘了自己食了多少隻蟹,最後因為疫情下餐廳需要收晚上十時,粥底幫我們打包兩大碗,翌日早上當早餐,簡單加熱後就食得,味道當然是鮮味十足。
溫泉蛋
羔蟹
2021-03-27 603 瀏覽
第二次踩單車去到新田購物城,今次選擇坐低食埋野先返去,㨂咗呢間海鮮蒸鍋。因為係星期六,原來呢到都book爆哂,店員超有禮貌安排門口既坐位,唔好忘記,我地仲有兩架單車,都係阻地方架!坐低之後又會講解套餐內容,用餐途中都多次幫我地放食物,十分周到。叫咗個$198海鮮餐,雖然係價錢最平既套餐,但都食到飽一飽架!而且蔬菜都係任拎既,如果要講,唯一美中不足既地方,就係飲品無任飲。總括黎講,價錢和食物加上服務,真的是十分滿意!

總括黎講,價錢和食物加上服務,真的是十分滿意!
2021-03-27
2021-03-16 480 瀏覽
食材新鮮,龍蝦,糕蟹,鮑魚自己撈感覺超新鮮,略嫌糕蟹比較細小糕唔夠多,其他食材論性價比已經可以接受,粥底夠鮮甜。服務貼心,店員不小心把我飲品打返,馬上跟進枱上食物及把我的飲品重新換上一杯,超贊👍🏻👍🏻
2021-03-08 568 瀏覽
同朋友黎到邊境搵食😂😂明明我地search元朗食店㗎嘛不過好彩有車我地試左佢地嘅蒸窩套餐超多野食!海鮮仲可以自己出去夾充滿投入感不過有啲家長俾小朋友去玩就辛苦左海鮮了雖然我地都準備要食佢夾好海鮮後返好位已經見到侍應幫我地蒸緊雞喇~每樣食物都有建議蒸煮時間所以都好容易處理海鮮好鮮甜蟶子王好爽好正!龍蝦都好鮮味!仲可以自己去夾蔬菜黎蒸添!不得不提,佢個麻辣油好香香而不辣,帶麻好好味自費買左樽做手信😂😂😂其實淨食蒸窩已經好飽但好戲在後頭仲有個粥底😂😂店員都好好主動幫我地準備啲粥分發俾我地粥底唔係好綿果種仲保持到米粒唔係軟爛晒好味!可惜地點比較遠但論服務食物價錢全部滿分!下次入元朗都可以再去食!
同朋友黎到邊境搵食😂😂

充滿投入感
不過有啲家長俾小朋友去玩就辛苦左海鮮了
雖然我地都準備要食佢

夾好海鮮後
返好位已經見到侍應幫我地蒸緊雞喇~

每樣食物都有建議蒸煮時間
所以都好容易處理

海鮮好鮮甜
蟶子王好爽好正!
龍蝦都好鮮味!

仲可以自己去夾蔬菜黎蒸添!

不得不提,佢個麻辣油好香
香而不辣,帶麻

仲保持到米粒
唔係軟爛晒
好味!

可惜地點比較遠
但論服務食物價錢全部滿分!
下次入元朗都可以再去食!
2021-02-28
  • 海鮮
今日呢嚟到新田食蒸氣鍋我哋揀咗人氣龍蝦海鮮餐呢度嘅海鮮呢係可以自己揀嘅,同生猛嘅龍蝦🦞同蟹🦀掙扎完一輪之後,呢我哋都攰啦😚😚於是就坐低食嘢!先嚟嘅呢就係溫泉蛋同埋老火湯,老火湯非常之足料,而且好有住家湯嘅感覺!然後店員就奉上紅棗杞子蟲草花蒸雞🐥蒸雞一早醃製好,食落好滑,肉汁有淡淡米酒味,幾惹味!個套餐包咗好多海鮮,有蟹,聖子,鮑魚等等,全部都好新鮮。龍蝦肉好彈牙。當中嘅沙白花甲同蜆,準備充足,全部吐沙乾淨,食落去完全唔覺得有沙 ,滿分💯!最後食到個粥底嘅時候,所有海鮮嘅蒸氣已經落晒去啦,令到粥底都非常之鮮甜。值得一讚嘅係甜品,紅豆紫米沙紅豆已經煲到起沙,而且配上紫米口感非常之特別雖然成個海鮮餐已經食到好飽但係都忍唔住食晒成碗😍
今日呢嚟到新田食蒸氣鍋

我哋揀咗人氣龍蝦海鮮餐

呢度嘅海鮮呢係可以自己揀嘅,

先嚟嘅呢就係溫泉蛋同埋老火湯,
老火湯非常之足料,而且好有住家湯嘅感覺!

然後店員就奉上紅棗杞子蟲草花蒸雞🐥
蒸雞一早醃製好,食落好滑,
肉汁有淡淡米酒味,幾惹味!

值得一讚嘅係甜品,紅豆紫米沙
紅豆已經煲到起沙,而且配上紫米口感非常之特別
雖然成個海鮮餐已經食到好飽但係都忍唔住食晒成碗😍
2020-12-11 219 瀏覽
位於新田購物城嘅一間小店,位置較偏僻,但對揸車人士絕對係一個好地方😍😍😍!因為環境舒服,好多泊車位,係適合一家大細放假去玩嘅好地方😬龍蝦海鮮套餐$268我地簡左二個套餐,所以店員俾我地自己捉海洋,喺下邊隻生猛大隻啲先捉上黎😍,係好有趣嘅體驗🙆🏻‍♀️龍蝦套餐$268呢度好似蒸氣火鍋咁,首先店員會放咗個粥底落去煮,上面嘅隔層蒸雞同蒸海鮮,因為活捉嘅關係,所有材料都好新鮮😍,好鮮甜😍!龍蝦爽口彈牙,肉蟹幾多蟹膏🥰,鮑魚仲郁黎郁去🤭。前菜有個溫泉蛋同燉湯!😍燉湯好似屋企煲甘足料😍出面有幾款蔬菜自取,食完仲有粥同是日糖水添,嗰日嘅糖水係紅豆紫米,成餐好滿足啊😍😍😍😍

龍蝦海鮮套餐$268

龍蝦套餐$268
呢度好似蒸氣火鍋咁,首先店員會放咗個粥底落去煮,

前菜有個溫泉蛋同燉湯!
2020-12-03 194 瀏覽
😍第二次 特登揸車過嚟食😙最平可以每位$198 就可以享用海鮮套餐$268 更可以享用人氣龍蝦海鮮餐精選老火湯、温泉蛋$198 餐:元貝、蟶子、鮑魚、生蠔、海中蝦、沙白、花甲、蜆先講下個份量沙白、花甲、蜆,極之多!蒸一陣 就全部開曬啦🤩仲要 一啲沙都冇👍🏻而其餘海鮮 都係好大隻 每人一隻 份量剛好生蠔🦪 係本地蠔 鮮甜肥美🥰元貝、蟶子、海中蝦 一樣非常新鮮!😚記得要配上佢哋自家製既豉油+生蒜🧄令到d海鮮味更岀,更正🤪$268餐專享:龍蝦🦞、肉蟹、蟲草花蒸雞龍蝦🦞係係你面前即撈😜肉質好彈牙!推薦✅一定要試下 佢既鮮甜啊😆任食蔬菜🥬海皇粥底+甜品
😍第二次 特登揸車過嚟食😙
最平可以每位$198 就可以享用海鮮套餐
$268 更可以享用人氣龍蝦海鮮餐

精選老火湯、温泉蛋

先講下個份量沙白、花甲、蜆,極之多!
蒸一陣 就全部開曬啦🤩仲要 一啲沙都冇👍🏻

而其餘海鮮 都係好大隻 每人一隻 份量剛好
生蠔🦪 係本地蠔 鮮甜肥美🥰

元貝、蟶子、海中蝦 一樣非常新鮮!😚
記得要配上佢哋自家製既豉油+生蒜🧄
令到d海鮮味更岀,更正🤪

$268餐專享:龍蝦🦞、肉蟹、蟲草花蒸雞

龍蝦🦞係係你面前即撈😜肉質好彈牙!
推薦✅一定要試下 佢既鮮甜啊😆

任食蔬菜🥬

海皇粥底+甜品

2020-12-01 2504 瀏覽
疫情關係久未重逢,難得相聚就要暢懷享大餐。今次的飯聚約會地點在元朗新田,攀山涉水就是為任食蟹慕名而來。餐館走時尚優閒酒吧式設計,木色的枱格局,昏黃的吊燈配合藍色玻璃水缸,若配合假期有live band 表演,更顯得悠閒。既為蟹遠道而來,就自然首選肉蟹任捉任食餐,每位$338,店員貼心提醒我們到蟹缸捉蟹。最期待的畫面出現了:蟹,全部都係蟹!自己捉,自己挑,首選當然是至愛的肥美大肉蟹為主,膏蟹體型較小為次,交給廚房洗淨處理。先來蓮藕老火湯滋潤嘴唇,平淡但不加味精。日式溫泉蛋,選用日式雞蛋,半流心的狀態,入口滑溜,蛋味濃郁。當我們食享用頭盤之際,店員就準備好蒸鍋的粥底有咸豬骨、南瓜、芋頭,加上原汁原味的海鮮精華,令人期待。海鮮拼盤終於上場,按餐牌時間指示設定每樣食材的時間, 第一道上蒸鍋的是紅棗杞子蒸雞,雞肉滿滿是紅棗及杞子配上米酒醃製,酒味濃加上杞子的清甜,不比海鮮遜色。第二道已是急不及待親手挑選的蟹, 6分鐘是最好的建議,原來青蟹的蟹殼顏色和鮮味是隨著螃蟹生活的水質優劣和鹹度而變化的,水質越是乾淨,蟹殼就呈現潔凈的青綠,我們今日選的是肉蟹,肉質豐滿,蟹肉鮮甜爽口,正!我們二人供吃了八隻蟹

第二道已是急不及待親手挑選的蟹, 6分鐘是最好的建議,原來青蟹的蟹殼顏色和鮮味是隨著螃蟹生活的水質優劣和鹹度而變化的,水質越是乾淨,蟹殼就呈現潔凈的青綠,我們今日選的是肉蟹,肉質豐滿,蟹肉鮮甜爽口,正!我們二人供吃了八隻蟹,已經很飽和滿足。

接着上場的是海中蝦,沙白、蜆、花甲,打開蒸鍋一下子爆開的感覺好爽,鮮甜肉質和入口是輕淡的海水味。小籠包在其中有點被忽略,不太突出。

最後是當然缺不了的綠葉:時蔬,青菜、粟米、金菇和鮮蘑菇,新鮮健康又中和海鮮食後膩感。

最後,已經捧腹撐肚但還是淺嚐,吸收海鮮精華粥底,夾雜各款材料味道濃而重,打包回府,盡興而歸!😜😜😜
  • 肉蟹
今次係專登自駕遊去到新田購物城,目標係食蒸海鮮!我地簡左HKD268既海鮮餐,已經有好多野食,一開始上既老火湯都好足料又入味!醬料係可以自己調配的,極推薦佢哋自家制既麻香辣椒油,好香口又辣辣地,正!蔬菜係自助任夾,想食幾多都得!首先蒸左蟲草花滑雞,好鮮嫩又香滑,然後蒸龍蝦,睇住隻龍蝦係旁邊既大水缸捉上黎,拎去廚房再上盤,海鮮仲好生猛,郁下郁下!!咁新鮮,真係就咁蒸都已經好好味,好推薦肉蟹、鮑魚、海蝦,依幾樣係我比較鍾意食!平時我係唔會食蠔架,覺得好腥,點知竟然完全唔腥,覺得好神奇。蜆肉好大隻,無沙,份量極多,有啲好新鮮,不過都有幾隻蒸完無打開到,所以無食個幾隻,但已經好足夠!我地精心煲既海鮮粥,最後都好成功,好入味,秘訣係每次蒸完海鮮都盡量流返d水落去鍋粥到,記得放多幾舊粟米,落埋個蟹蓋、蟹腳落去慢慢煲就會好有味!飽到食唔曬,要打包返屋企!
今次係專登自駕遊去到新田購物城,目標係食蒸海鮮

!蔬菜係自助任夾,想食幾多都得!

!飽到食唔曬,要打包返屋企!

2020-11-26
  • 紅棗杞子蟲草花蒸雞
  • 肉蟹
  • 海皇粥底
2020-11-29 124 瀏覽
前排屋企人生日想去可以食海鮮,又好玩啲嘅地方🤪本來想帶佢去捉魚,話要捉龍蝦🦞🤣🤣🤣滿足呢個小朋友嘅要求,比我搵到元朗都有一間蒸海鮮火鍋店!我地揸車去都好方便,仲有免費泊車😂 捉下龍蝦、蟹、蝦、鮑魚、貝殼類...甚至生蠔🤣啲海鮮好新鮮,冇番啲氣力真係俾佢捉番轉頭😂即捉即蒸即食真係特別新鮮😜好彩佢提早book枱😝超級Full大家玩得好開心🥳又玩得又食得玩!當自己親自捉咗一個龍蝦店員就會幫你去處理佢哋簡單又快捷!一陣間就可以放落個鍋度蒸熟佢即刻食溫泉蛋可以就咁食或者做醬汁開始我哋嘅正火鍋大餐之前第一樣嘢就係蟲草花蒸雞,好養生啦出現咗唔同味道嘅調味料可以俾我哋佢只調蒸元貝好快就熟啦 如果有埋粉絲就正啦食晒所有海鮮之後仲有埋個粥可以食,呢邊有南瓜芋頭同埋海鮮嘅湯汁, 即係口更加鮮甜!最後仲有埋個糖水食真係好飽

大家玩得好開心🥳又玩得又食得玩!

當自己親自捉咗一個龍蝦店員就會幫你去處理佢哋簡單又快捷!
一陣間就可以放落個鍋度蒸熟佢即刻食
溫泉蛋可以就咁食或者做醬汁
開始我哋嘅正火鍋大餐之前第一樣嘢就係蟲草花蒸雞,好養生啦

出現咗唔同味道嘅調味料可以俾我哋佢只調
蒸元貝好快就熟啦 如果有埋粉絲就正啦

最後仲有埋個糖水食真係好飽
2020-11-26 104 瀏覽
今晚去元朗錦繡花園探朋友,佢話車我去新田食好嘢消夜,話包我讚好。原來是去醉辣鮮嘆海鮮蒸氣火鍋。我們去到已是晚上九時,店仍有很多顧客。因為太夜不想吃太飽,又不想朋友破費太多,便提議吃$198的入場版海鮮餐。這$198的餐都頗豐富,有是日精選老火湯,温泉蛋,元貝,鮑魚,本地生蠔,蟶子,海中蝦,沙白,花甲,蜆,時蔬,海皇粥底,甜品等。如果你無試過海鮮蒸氣火鍋,這入場版是個不錯的嘗試。海鮮都新鮮好味多元化,用蒸的方法原汁原味又健康。海鮮種類多,淺嘗即止不用担心太多膽固醇又可滿足口腹之欲。粟米豬骨湯和温泉蛋錯。時蔬種類多,蒸翠肉瓜,粟米,蕃薯和鮮菇好好味。海皇粥尤其鲜味,好吃。下次有機會再來吃有龍蝦和肉蟹及雞的海鮮套餐。

下次有機會再來吃有龍蝦和肉蟹及雞的海鮮套餐。
2020-11-25 104 瀏覽
約咗個朋友食飯,佢揸車帶我去食呢間喺新田購物城嘅蒸氣海鮮,叫醉辣鮮。本身我哋兩個都鍾意蒸氣海鮮,因為原汁原味,而且健康。呢度揸車入去都幾方便,有充足嘅車位,而且車位就喺食嘢嘅地方不遠處。呢間蒸氣火鍋,幾有特色㗎,同一般嗰啲做蒸氣火鍋嘅酒樓唔同,設計較年青,好似有少少酒吧嘅感覺,假期時仲會有live band㗎,氣氛應該會好好。 呢間餐廳有幾個水缸養住龍蝦、蝦、蟹等等嘅海鮮。我哋一人叫咗一個龍蝦套餐 (一位HKD268),加埋會有一隻 龍蝦同一隻蟹,可以自己去水缸度捉,又幾有創意喎,可以捉自己想食嗰一隻。揀好之後就交畀店員處理,然後我地就開始蒸蔬菜同埋雞件先。呢度仲有老火湯同埋溫泉蛋㗎,前菜都唔馬虎㗎又幾好食。個蒸雞有少少酒香,醃得好好味,雞肉嫩滑。雖然呢度主打海鮮,但係個雞絕對唔差㗎。 蔬菜新鮮而且乾淨企理,估唔到蒸海鮮都有咁多蔬菜揀,仲有我鍾意食嘅粟米、金菇同埋冬菇呀,蔬菜蒸完一樣咁好食,就係因為食到佢嘅鮮甜嘅原味。好快就到食海鮮嘅時間! 侍應將一大盤海鮮送上, 個陣容好鼎盛呀! 望到就覺得好豐富。 呢度有曬全部嘢食所需要蒸嘅時間參考,差唔多時間嗰啲可以一齊蒸。跟住佢蒸嘅嘢食全部都好

呢間蒸氣火鍋,幾有特色㗎,同一般嗰啲做蒸氣火鍋酒樓唔同,設計較年青,好似有少少酒吧嘅感覺,假期時仲會有live band㗎,氣氛應該會好好。

呢間餐廳有幾個水缸養住龍蝦、蝦、蟹等等嘅海鮮。

揀好之後就交畀店員處理,然後我地就開始蒸蔬菜同埋雞件先。

呢度仲有老火湯同埋溫泉蛋㗎,前菜都唔馬虎㗎又幾好食。

呢度有曬全部嘢食所需要蒸嘅時間參考,差唔多時間嗰啲可以一齊蒸。跟住佢蒸嘅嘢食全部都好好食,啱啱好。

我哋首先蒸咗個龍蝦同埋蟹先。個龍蝦好新鮮,切開咗都仲有少少郁。

雖然個龍蝦我哋每人只有半隻,但係都好夠食,因為本身都幾大隻,半隻都有啖啖肉嘅感覺好滿足, 而且仲有啲膏都幾香,肉質爽口彈牙,好正 。

隻蟹都幾好食,蟹肉嫩滑又有膏,其實每人半隻都啱啱好,我哋鍾意試多啲款式嘅海鮮。

下一樣我哋蒸蠔同埋蝦。隻蠔唔細隻,蠔肉鮮甜 。蝦就爽口彈牙。

之後我哋蒸沙白。數量都幾多㗎,食得好滿足,啲肉都幾滑,而且冇沙。全部嘅沙白都有打開曬殼,冇一隻係死㗎。 有幾隻沙白會要蒸耐少少,如果見未打開,可以逐分鐘加落去試下,然後就會有更多嘅沙白開殼㗎啦。

扇貝每人一隻,肉質鮮甜美味。

聖子大大隻,而且一啲都唔韌,又甜又好食,食得好滿足。

鮑魚每隻份量唔細隻,啖啖肉,有彈性,有嚼勁但又唔韌,好好味。

食完海鮮係時候食粥。呢個粥除咗吸收咗頭先蒸嘅嘢食嘅精華,佢本身仲有芋頭同南瓜等等嘅材料,個粥清清地又帶輕輕嘅甜味,我哋每人都食咗幾碗。

食海鮮,啲食材新鮮又靚嘅話,真係就咁蒸唔使加調味料,就已經好好食,原汁原味咁淨係食個食材本身嘅味道,呢樣我同朋友都好鍾意。 而且用蒸呢個烹調方式,除了健康,亦都唔會覺得“溜“,可以食多幾款添。

呢度都幾啱傾計㗎,想喺度嘆下海鮮吹下水,會 係個唔錯嘅選擇。
2020-11-22 65 瀏覽
放假你都新界呢邊行吓,去南生圍踩完單車之後,我個肚有點忙我哋就揸車過去新田購物城度看看有什麼東西吃,去到門口一見到就係呢間海鮮美食店!二話不說同朋友就決定食呢一間啊!餐廳裏面有個大魚缸充滿咗海鮮刪號鮑魚等等嘅活海鮮!啲龍蝦仲係好生猛!餐廳提供左幾款海鮮套餐以一個人價錢為定,我哋都選擇咗龍蝦蟹套餐 $268龍蝦等等海鮮都可以自由去選擇你喜愛的,幾經辛苦才捉到一個上來餐廳好細心將海鮮蒸焗嘅時間貼喺台邊,比客人作參考超級鍾意食佢嘅聖子,很大條四個口非常之鮮甜惹味我嘅龍蝦蒸得啱啱好好快就食得啦!龍蝦肉非常之爽口彈牙!唔使點任何醬已經食到佢個鮮味!當然出邊有唔同嘅醬料可以自由配搭,例如炸蒜豉油辣椒油等等最開心嘅可以任食蔬菜

餐廳好細心將海鮮蒸焗嘅時間貼喺台邊,比客人作參考

超級鍾意食佢嘅聖子,很大條四個口非常之鮮甜惹味

當然出邊有唔同嘅醬料可以自由配搭,例如炸蒜豉油辣椒油等等
最開心嘅可以任食蔬菜
<< 醉辣鮮海鮮套餐 >> $198 @ 1人 套餐包括咗多款海鮮: 元貝、鮑魚、本地生蠔、蟶子、海中蝦、沙白、花甲、蜆~ 除左海鮮 仲包埋老火湯、溫泉蛋、紅棗杞子蟲草花蒸雞、海皇粥底同甜品🤤▪️7.5/10▫️<< 紅棗杞子蟲草花蒸雞 >> 雞件嫩滑 雞醃得好入味 加埋紅棗碎好香甜 原來個味咁夾🧐 仲有少少酒香😋▪️8.5/10▫️<< 貝類 >> 本身期望唔係太高 點知有驚喜😱 混合左沙白、蜆、花甲 沙白入口鮮甜到不得了! 蜆肉同個殻一樣大❗️偏咸海水味 花甲size細粒啲 冇咁甜 但全部都食得出勁新鮮👍🏻☺️▪️7.5/10▫️<< 鮑魚 x2 >> 六頭鮑質地厚實 食落幾彈牙 雖然冇貝類咁鮮甜 但係勝在夠大隻而且都係好鮮😂▪️8/10▫️<< 本地生蠔 x2 >> 蠔身好肥美 上枱個陣仲郁緊😱 肉質蒸完仍然好嫩滑 入口好飽滿 超勁海水味 而且隻隻都成隻手掌咁大!▪️7/10▫️<< 海皇粥底 >> 店員預先已將粥

▪️7/10▫️<< 海皇粥底 >> 店員預先已將粥底倒入底層 一路蒸海鮮 啲肉汁一路流哂落去 比個粥吸收晒🤤 而且本身粥底有南瓜、咸豬骨、芋頭等配料 所以食落好鮮甜 好重海鮮味!粥煲得夠糯 唔會太稀 正過係街食既一品海皇粥🤪

🌿依度有個舞台for星期六嘅live Band 幾chill~ 中間有個大水池 據說會有唔同嘅海鮮喺水池入邊即捉即食 但我嗰日就見唔到😶

🐽總括來講 餐廳嘅位置有少少遠 揸車去嘅話會方便啲 但一食完佢哋嘅海鮮蒸氣鍋之後 就算幾遠都覺得絕對值返晒☺️🥰 唔洗落調味料 原汁原味 蒸完超 級 鮮甜❗️短時間內會回頭✌🏻

🌟Remark: 記得要按住餐廳提供嘅”蒸熟最佳時間”指引 蒸唔同種類嘅海鮮❗️仲有3小時免費泊車~