2023-08-14 129 瀏覽
親戚新屋入伙,一行九人,大水坑附近好似冇乜嘢食,除咗大家樂同麥當勞😅 見到Google Maps附近有啲村屋餐廳,就諗住去試吓呢間餐廳環境氣氛都幾好,又可以坐得落一班人。估唔到嘢食都唔差,性價比係OK,係可以再食嘅餐廳👍🏻先講嘢飲,啲小朋友叫咗芒果沙冰,同埋西瓜沙冰🍧 雖然冇影相,不過幾真材實料,大家不妨試吓🌟 另外,大人叫咗黑啤,都好大杯,佢哋都幾鍾意嘢食方便,基本上都唔錯,唔同菜式都有唔同嘅醬汁配呢個係幾欣賞👍🏻雜錦小食拼盤 (幾啱一家大細)生菜包 (正路)馬拉盞炒通菜 (一啲都唔得呀,小朋友可以食)菠蘿炒飯 (小朋友好鍾意食,不過佢就唔係乾身嘅炒飯)串燒豬肉同雞肉 (燒到都幾Juice)海南雞 (正路)椰汁雞湯 (呢個要講講,好多餐廳都偏酸,我覺得佢拿捏得幾好喎)燒雞翼 (呢個燒雞翼喺小食拼盤都有,不過小朋友好鍾意食,所以就另外單點)炸魷魚 (個人認為一般)蒜蓉包 (幾脆口,不過蒜蓉味可以再重啲)炒金邊粉 (啲親戚幾鍾意食,不過我就覺得一般,可能食開啲金邊粉會再粗少少)

雜錦小食拼盤 (幾啱一家大細)

生菜包 (正路)

馬拉盞炒通菜 (一啲都唔得呀,小朋友可以食)

菠蘿炒飯 (小朋友好鍾意食,不過佢就唔係乾身嘅炒飯)

串燒豬肉同雞肉 (燒到都幾Juice)

海南雞 (正路)

炸魷魚 (個人認為一般)

蒜蓉包 (幾脆口,不過蒜蓉味可以再重啲)