2017-02-07
當日公司ANNUAL DINNER係附近,咁就順便係附近行下,食下野先啦~上OPENRICE睇下有咩好介紹,見咁多好評,一於試試佢啦唔知係咪因為唔係主商場入面,人流唔多,13:00去到都有好多位,一D唔都FULL餐廳座位分左幾部分,可以避免太多人集中好嘈既感覺,另外有提供唔同人數既庭位,十個八個一齊去食都唔係問題,但當中有數張小圓枱感覺較差,睇落係幾靚,但就擺唔到野食見到有午餐set,所以就同朋友一人一個set試試佢,但就可能因為佢,都冇試到食店好食的東西,午餐菜式味道不吸引,不知道店家定位在台式食品還是多國菜,如果主打台式食品,應該需要做好點吧入面有珍珠+爆爆珠,爆爆珠味道較特別,有點像茉莉花味,味道較為清新,不似平時食到咁甜因為燈光問題,影到杯野粉紅色好靚咁,但事實見到係綠色的,味道不過不失,都okay紅燒排骨?吃起來就像豬軟骨,另外這是滷的吧,一點和我認知的紅燒排骨相同地方也沒有(除了都是豬外)肉燥和醬汁也很多,可以夠拌飯,但吃起來就是不知道自己在吃什麼般台式食品配味噌湯很奇怪的配搭,我們沒有喝牛肉影出來較紅,但實物並沒有,不會是生的牛肉並沒有很多牛肉味,牛肉很淋不會咬不開吃不出
上OPENRICE睇下有咩好介紹,見咁多好評,一於試試佢啦
餐廳座位分左幾部分,可以避免太多人集中好嘈既感覺,
另外有提供唔同人數既庭位,十個八個一齊去食都唔係問題,
但當中有數張小圓枱感覺較差,睇落係幾靚,但就擺唔到野食 見到有午餐set,所以就同朋友一人一個set試試佢,
味道不過不失,都okay
肉燥和醬汁也很多,可以夠拌飯,但吃起來就是不知道自己在吃什麼般 台式食品配味噌湯很奇怪的配搭,我們沒有喝
牛肉並沒有很多牛肉味,牛肉很淋不會咬不開
可以一試 惠顧午餐就每人送一個,不是從雪櫃拿出來,室溫的,這些是來貨就不好評了
可能點了些不好吃的東西吧,
如果其他食物質素也是這樣,那真的只是可以用來hea時間的餐廳外,沒什麼吸引之處!