餐廳: APT. (月街)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-12-29 688 瀏覽
☕️ Cafe for chilling — APT.✨#cafeforchilling #90cp灣仔篇 #90cpCafe篇➖➖➖➖➖過開嚟灣仔區誤打誤撞搵到呢間APT🤫 見到佢嘅coffee & open toast 都好特別 可以自己做tailoring🤭 膽粗粗入咗去試吓🤩美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️(五粒星為滿分💯)✨Toast Tailoring 1️⃣ 2 Toppings $65Scrambled Eggs 🍳 wif Mushroom - Sourdough - Lemon Cream Cheese 佢嘅用料都好新鮮🤩 scrambled eggs 都炒得非常滑 配上蘑菇好有食緊allday breakfast嘅感覺😂 個人覺得佢個包配上cream cheese 都幾refreshing 成件事都唔錯👍🏻2️⃣ 4 Toppings $138 (推薦👍🏻)Scrambled Eggs 🍳Parma Ham & Crab Meat 🦀& Smoked Salmon - Raisin and Waln
☕️ Cafe for chilling — APT.✨
➖➖➖➖➖

美味指數 😋: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境指數 🏖: ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務態度 👨🏼‍🍳: ⭐️⭐️⭐️⭐️
翻兜指數 💫: ⭐️⭐️⭐️⭐️
(五粒星為滿分💯)

✨Toast Tailoring
1️⃣ 2 Toppings $65

2️⃣ 4 Toppings $138 (推薦👍🏻)
Scrambled Eggs 🍳Parma Ham & Crab Meat 🦀& Smoked Salmon - Raisin and Walnut - Lemon Cream Cheese

但當試過呢一個咁豐富嘅matching 之後 就會覺得2 toppings 比較普通😂 第一啖係食佢嘅parma ham 味道都偏重偏鹹 不過當配搭埋其他配料同麵包一齊食 又變得相當唔錯🤤 Crab meat 食落去都算新鮮 咁多種食材加埋食落去口感都非常豐富😎👍🏻 咁嘅價錢食到呢一啲toppings 都真係算唔錯 幾推薦大家嚟試一試 順便食埋佢個vibe🎉😌

✨☕️ Coffee Tailoring $42
(White Coffee - 140ml Hot - Milk Foam: Firm - Expresso Blend: Seasonal)
佢嘅coffee tailoring 都非常特別 可以自己揀milk foam volume 同埋 expresso blend☕️😎 叫咗一杯嚟試吓 味道都唔錯 咖啡味都相當出👍🏻 飲落去都好順滑 算係暫時飲過咁多咖啡店比較出色嘅一間✨💁🏻‍♂️

☕️ Hojicha Latte $48
焙茶嘅味道相當重🍵 不過就唔算好突出🙈

💰Total: $293

✅ 整體感覺幾特別嘅 特別係因為佢叫餐可以自己根據喜好mix and match🤩 個人覺得比較抵食嘅就一定係4 toppings 因為某d toppings 係classified 做 premium嘅 (例如crab meat🦀) 有機會要加錢🙈 但係只要你叫4 toppings 就全部都唔需要加錢😎 另外大家可能都要就番時間過嚟 因為小編嗰日都等咗大概10至15分鐘先可以入座🤔
Open  Toast  4  toppjngs
Open  toast  2  toppings
Coffee  tailoring
2020-12-23
15 分鐘 (堂食)
Open  Toast  4  toppjngs
Open  toast  2  toppings