2016-03-09
Book位之前 見到劣評如潮 本身都冇乜太大想頭。適逢自己就牛一 朋友話請我食飯 但我好想食蠔 但有唔想食咗朋友隻車 見呢間平價自助餐有生蠔任食 就算其他凍熱盤有幾難食 食返兩打生蠔都圍到本啦。一於就呢間啦。Book咗20:00 準時20:00上到去 去到門口 見到門口欄杆位有成10個人 以為係Book咗都要等 咁我都循例去講聲我到咗 足足等咗6-7分鐘先有reception出嚟係一個四眼肥仔揸住杯自製凍檸茶用枝飲管咮住施施然走出嚟 呢啲咁嘅情況 我只會係酒樓見到啲枝客姨姨會咁做 咁我就同呢個四眼哥哥講我Book咗8點 佢竟然繼續揸住佢杯凍檸茶咮住同我講 $今晚2xx 一個半小時 有冇問題? 全程一眼冇望過我 繼續咮緊。入到去 嘩 好多吉枱 但啲枱好逼好逼 我一個102磅 嘅行入去枱同枱中間已經好難 可想而知一陣要出出入入會幾辛苦。終於等到我朋友嚟埋 出去拎嘢食 梗係攻生蠔先 拎咗5隻 食第一隻 um..都幾厚肉 咬多兩啖 咔咔聲出現 超級多蠔殼 我全晚食咗15隻 15隻都有好多蠔殼 我朋友食咗5隻 5隻都有 眼見周邊啲岩岩入座嘅客人 攞到啲生蠔埋位 好開心咁相機先食完 望住佢地擺隻蠔
終於等到我朋友嚟埋 出去拎嘢食 梗係攻生蠔先 拎咗5隻 食第一隻 um..都幾厚肉 咬多兩啖 咔咔聲出現 超級多蠔殼 我全晚食咗15隻 15隻都有好多蠔殼 我朋友食咗5隻 5隻都有 眼見周邊啲岩岩入座嘅客人 攞到啲生蠔埋位 好開心咁相機先食完 望住佢地擺隻蠔入口 不出5秒 面有難色就會知咩事 其實我係可以食到多10隻左右 但我已經比啲蠔殼搞到我卻步 另外亦都好驚第二日肚疴 因為每隻都咁多蠔殼 可想而知佢冇足夠清洗啲蠔先會咁
講講其他食物 凍盤有蠔 螺 超咸青口 迷你凍蝦 刺有有三文魚 冇其他 壽司冇夾過 因為係冇魚類 得蛋 中華沙律 粟米之類
正常應有嘅燒牛肉 唔洗諗 佢係燒豬肉 正確啲係燒煲湯果啲豬展
熱盤有好大嘅有12樣 佢亦都好慳咁將羊腩用3種唔同汁就做到3種熱盤 有個寫住海鮮大雜燴 裏面得青口 冇錯 係凍盤裏邊嘅超咸青口 仲有啲魚青蘿蔔… 冇一樣需要拎多次
甜目更不堪入目 要食嘅自己到時睇。
最後服務 唔滿座 但收碟奇慢 一張二人枱 唔計我同朋友食緊個碟 枱面已經有兩隻食完嘅碟 我望住 係望住見到不少於3個伙記經過見到 都唔收 唔知係咪唔識分碟上面果啲係殼定係食物呢。
總結… 入到去食 係要有足夠心理準備食蠔連蠔殼 如果你忍受到 恭喜你 你應該會夠飽同翻到本。