2025-01-17
之前一直好想去呢間位於灣仔嘅打卡Cafe,就係為咗呢到最出名嘅動物派對盲盒拿鐵慕名而來🤩餐廳環境比人一種好休閒舒適嘅感覺,門口仲有個打卡位添~香煎帶子明太子扁意粉💰HK$148帶子煎到微焦內嫩!扁意粉掛汁能力高,除有帶有明太子嘅獨特風味之外,仲有一種淡淡嘅蒜香味~黑松露炒蛋配牛油果醬酸種麵包💰HK$98黑松露炒蛋份量超多,黑松露仲為嫩滑嘅炒蛋增添咗一種奢華感!酸種麵包外脆內軟,表面佈滿咗牛油果醬~動物派對盲盒拿鐵💰HK$68今次動物派對盲盒嘅主角係兔仔,賣相超可愛,原來係棉花糖來嘅,同濃厚嘅Chocolate Latte味道超夾~焦糖忌廉咖啡💰HK$62表面仲有幾粒焦糖脆脆,焦糖嘅甜味同咖啡嘅苦味互相平衡,仲加入咗香滑嘅忌廉,整體充滿咗豐富嘅層次感~Latter原味巴斯克芝士蛋糕💰HK$48巴斯克芝士蛋糕表面有一層幼滑嘅忌廉,蛋糕嘅中心做到柔軟順滑嘅質感,比到人一種甜而不膩嘅感覺~
香煎帶子明太子扁意粉💰HK$148
黑松露炒蛋配牛油果醬酸種麵包💰HK$98