2017-09-13 305 瀏覽
一睇就知呢啲係要相機食先,所以本身都唔係抱太大嘅期望。不過小編覺得佢呢3個泡芙都有一個通病就係唔夠脆,如果可以脆返少少基本上真係完全冇問題啊!1️⃣草莓豬嘜佢呢個🐷樣真係超級可愛,佢粉紅色嗰pat野原來係士多啤梨cream嚟架!不過對於小編呢個莓控尼講,士多啤梨味就唔覺反而奶味比較香少少。但係佢個士多啤梨cream比較挺身少少好似雪左勁耐咁。不過佢個底度有啲士多啤梨粒喺度,所以呢度都加左唔少分。2️⃣榛子朱古力小龜首先佢呢個造型絕對係3款裏面最得意嗰隻。由個頭食先好定係食條尾先好小編都諗咗好耐,完全係無從入手啊!小編覺得佢呢一隻🐢個泡芙應該係三個裏面做得最好食嘅,因為佢比較脆少少。而佢中間個pat榛子朱古力真係勁多勁滿,隻味食落有少少似金莎既榛子味。榛子味之中有夾雜着啲朱奶嘅味道。榛子味同朱古力味一樣都咁突出反而令小編有少少驚喜。3️⃣吉士熊佢呢一個應該係三個裏面比較差少少嘅一個,不論係個泡芙定係中間嗰pat cream,佢呢一個都係屬於比較差少少。首先佢個泡芙同🐷一樣都係淋左。另外佢嗰pat cream雖然就話係吉士,但係奶味就比較重,相反小編就唔係好覺得有啲咩吉士味。不過佢用咗啲白朱古力當耳隻

1️⃣草莓豬嘜

2️⃣榛子朱古力小龜

3️⃣吉士熊
首先佢個泡芙同🐷一樣都係淋左。另外佢嗰pat cream雖然就話係吉士,但係奶味就比較重,相反小編就唔係好覺得有啲咩吉士味。不過佢用咗啲白朱古力當耳隻又幾可愛既,但係唔知係咪因為小編食隻耳仔先所以覺得個泡芙冇咩味呢?