2023-05-05
期待已久嘅一餐, 終於喺香港開咗呢一間熊仔火煱店, 因為食lunch 關係,擔心多人排隊,所以一到lunch hour就立即出動。餐廳地方都幾隱閉,要問場內嘅服務員,先問到餐廳位置。一入去簡直童心未泯,到處都係bear bea熊仔,未食先開心。火鍋湯底有7款選擇 : 豆乳 / 鰹魚/ 壽喜燒/ 擔擔麵/ 韓國辣泡菜/ 膠原蛋白濃雞湯/ 季節限定湯底 ( 呢款就要向店員查詢)我就揀咗…………膠原蛋白濃濃雞湯底 + 豚五花肉+白飯 $138 : 湯底用熊仔模製成,坐喺個湯窩,到搖下搖下好可愛❤❤似足一隻漫緊溫泉嘅bear bear ❤❤❤老實講…除咗打卡之外,食物其實好一般,個湯底都算ok,應該好足料,但係啲肉就較鞋,蔬菜都係普普通通嘅日式嘢,冇乜驚喜。p.s. 食緊火鍋途中,電磁爐會撲撲大聲,我膽小搶心會有意外,所以向店員求救,點知個店員態度有點差,仲問我: '你想我點幫你?' 呢樣就扣曬分啦😑😑😑
餐廳地方都幾隱閉,要問場內嘅服務員,先問到餐廳位置。
我就揀咗…………
膠原蛋白濃濃雞湯底 + 豚五花肉+白飯 $138 :