2K
2007-09-05 5 瀏覽
約朋友0係中環食lunch, 為0左避開上班一族的lunch hour, 2:00pm 先入到0黎. 叫了兩個lunch set, 有餐湯, 主菜, 餐飲同甜品, 好豐富亦好抵食!餐湯係意大利雜菜湯... 好普通0既一個dish, 不過呢度的整得好好, 好香, 蕃茄湯底濃度適中, 又唔會太酸, 好好飲!露筍蟹籽忌廉汁天使麵(圖上) 賣相一流, 蟹籽份量多得厲害. 忌廉汁天使麵味道唔錯, 加埋大量蟹籽, 口感好豐富. 好幼的綠色露筍就帶甜味, 食落脆卜卜幾得意. 整體相當好食, 份量亦比想像中大, 唔好睇佢好似好細碟, 其實食晒之後好飽肚的.朋友的芝士茄汁黑椒煙鴨胸焗飯(圖下) 賣相都唔錯, 我試了一啖飯+ 一片煙鴨胸, 味道都唔錯, 煙鴨胸甜甜0地咁, 黑椒味幾香, 唔會辣; d 汁亦好食, 飯就幾腍. 望落碟頭好大, 但朋友(一個reasonably 大食的男子) 食完成碟0野竟然話0岩0岩好唔會好漏. 厲害!甜品係阿華田布甸... 呢個一般, 食落似0者喱/大菜糕多d, 可能因為阿華田係用水(而唔係奶) 沖, 所以無creamy 0既感覺.環境俾人懶洋洋0既感覺, 座位

環境俾人懶洋洋0既感覺, 座位亦好坐, 好舒服; service 一流, 叔叔嬸嬸們好可愛好友善!

呢餐飯真係食得非常開心! 一定會再0黎!