2020-06-01 20 瀏覽
星期日family day, 一家3口去旺角行街街,  囡囡見到對面大廈牆上LED的廣告好可愛, 叫我望下, 原來係B. Dcuk茶樓. 囡囡問可唔可以去, 我見差不多晚飯時間, 而且佢又咁合作溫好書, 就順佢一次意同佢去就當鼓勵下佢. 一入到餐飲, 囡囡已開心到大叫, 原來周圍係B.Duck 公仔擺設, 就連天花都有一隻大鴨!每張枱上都有一隻可愛B.Duck, 就好似陪住我地食野咁, 就連枱上既餐具都係可愛既B.Duck呀.以為食物會好似主題公園嗰D好貴,  以為會好睇唔好食! 但原來我諗多左啦, 原來係大眾化價錢, 食物出乎意料係好好味. 佢地有2個套餐, 其中1個我冇理到, 因為我比另一款有龍蝦既套餐吸引住, 真係超抵..... 只係$198炸,  有炸魚皮一藍, 自選點心2款, 1碗招牌車仔麵,  1碗龍蝦麵. 2碗麵既份量絕對唔係將貨就價, 而係大大碗點心另叫多2款: 共有流沙奶黃包, 沙爹尤魚, 蝦餃, 鮮竹卷再加一杯豆漿, 介紹一下部份先流沙奶黃包真係好好食, 一籠2隻: 熱辣辣, 奶黃真係流出嚟架, 所以食時要小心(出面有d食店話係流沙其實都冇流),  原本我囡囡唔肯試

一入到餐飲, 囡囡已開心到大叫
呀.

2碗麵既份量絕對唔係將貨就價, 而係大大碗

流沙奶黃包真係好好食, 一籠2隻: 熱辣辣, 奶黃真係流出嚟架, 所以食時要小心(出面有d食店話係流沙其實都冇流),  原本我囡囡唔肯試食的, 不過我要佢咩都要試, 唔可以揀飲擇食. 我揸住比佢食, 佢勉強咬啲啲, 突然佢自己揸住食, 重話又幾好味喎 (比佢笑死)
蝦蛟, 一籠3隻 : 大大隻,  蝦蛟面上印有B.Duck圖案,  蝦蛟皮煙煙韌好好食,  我女話唔捨得食B.Duck 落肚

我應承囡囡下次再嚟食過

2020-05-31