2024-01-20 167 瀏覽
今日同朋友去咗貓咪Cafe,喺銅鑼灣旺中帶靜嘅地方,一入到去覺得好乾淨,因為佢會叫你除鞋同消毒,所以覺得室內嘅衛生好唔錯,貓毛唔會特別多,好乾淨無咩味!入到去嘅話有好多貓貓,品種都唔同,去得貓貓Cafe梗係重點同貓貓玩,店員會好好咁比工具你,叫你同猫猫互動,又會介紹邊一隻貓貓比較親人,自己最鍾意叫做蘑菇湯嘅貓,淺淺地顏色好可愛,又好乖!食物方面叫咗大貓雞肉沙律$98,因為今日想食得清淡啲,有呢啲選擇好唔錯!雞胸肉有驚喜,唔會太乾,入邊仲有好多水果粒,好似橙、蘋果等等,所以唔會話單調,沙律配上芝麻醬都幾清爽。朋友叫咗帶子蒜香忌廉意粉$148,味道好濃郁,醬汁包裹住意粉唔會好乾身,帶子都幾好食,原粒上,質地唔會太軟身,好爽彈,都有四至五粒,份量上來講一個男仔都冇問題!飲品雖然冇得跟餐叫,但係我同朋友都叫咗一杯凍嘅蜂蜜白提爽同埋一杯熱嘅flat white,咖啡都幾香!蜂蜜白提爽口感清新,味道唔會太甜,有啲似qoo, 我覺得配一啲濃味嘅意粉幾夾!呢間鋪店員同氣氛都好好,貓貓睇落都好健康,都好精靈活潑,店員唔會催促你,可以同朋友好好傾吓偈,傾完偈又可以一齊同貓貓玩,牆上面仲有介紹唔同貓貓嘅手工

呢間鋪店員同氣氛都好好,貓貓睇落都好健康,都好精靈活潑,店員唔會催促你,可以同朋友好好傾吓偈,傾完偈又可以一齊同貓貓玩,牆上面仲有介紹唔同貓貓嘅手工畫添,環境嘅溫馨舒服!