2023-06-24 1120 瀏覽
呢到以白色同綠色為主,行田園風格,仲有好多唔同鹿🦌既畫作🖼️、裝飾🎍同擺設🐦‍⬛,唔同樣貌同姿勢既都有,感覺可愛,令人食得幾開心同舒服😌 野食方面都幾高質同埋幾有層次,係幾有心思既餐廳🍴(5 😍 係滿分,🤩係半分)烤西班牙黑毛豬鞍拌香濃燒汁 🔥🇪🇸🐷 - $298 (好味指數:😍😍😍😍)好多西班牙豬🇪🇸🐷係放養野外,食既係橡果而因為橡果有豐富既油份同蛋白質,所以豬肉🐷會比較肥美同埋有比較濃郁既豬味🐷,今次既肥瘦適中,烤得恰到好處,入口鮮嫩juicy唔會柴,有啲焦香同油香幾唔錯~ 旁邊仲有啲酸酸甜甜既番茄仔🍅、爽脆既豆角同埋甘甜綿密既紫薯蓉🍠,整體唔錯~軟殼蟹牛油果意大利飯 🦀️🥑🇮🇹🥘 - $158 (好味指數:😍😍😍😍)個軟殼蟹🦀️炸到🔥金黃酥脆,炸皮唔會太厚,有油香又唔覺得漏,另外size幾大隻同新鮮,唔會有油益味,味道幾鮮甜~ 另外個牛油果🥑一啲都唔hea,唔會就咁切片放喺面,而係將牛油果肉🥑打埋入個汁到,令到個意大利飯🇮🇹就更加清香同creamy~ 同時仲有啲翠玉瓜粒🥒同甜椒粒🫑,會比較有咬口同均勻啲~人魚之淚 🧜‍♀️💧- $52 (好味指數:😍😍😍😍)呢杯好啱打卡,上枱既時候藍白漸

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
烤西班牙黑毛豬鞍拌香濃燒汁

軟殼蟹牛油果意大利飯

人魚之淚 🧜‍♀️💧- $52 (好味指數:😍😍😍😍)
呢杯好啱打卡,上枱既時候藍白漸層好分明,攪勻左之後係淡淡既天藍色,配埋人魚之淚🧜‍♀️💧呢個名好有詩意,蝶豆花🪻顏色好靚但係無咩味,所以有酸酸甜甜又芳香既芒果味🥭,配埋幾香濃既奶🥛味幾好飲,驚喜既係仲有爆爆珠⚪️,一咬開就爆汁,更加有層次~

意大利雙重朱古力 🇮🇹🍫 - $48 (好味指數:😍😍😍😍)
呢杯朱古力🍫用既係意大利朱古力🇮🇹🍫,可可味道馥郁,甘香又有啲沙沙地既口感,同時因為有牛奶🥛同cream,所以保持到質感順滑,唔會太甜都唔錯~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍