2016-07-01
香港迪士尼真係好細, 半日玩晒, 講真, 一年都未必入到一次. 成班大人入去玩, 反正好多野都玩過晒, 不如去酒店果邊飲埋茶先入樂園玩.晶荷軒最特別就係迪士尼造型既點心, 話就話要預訂, 其實我地walkin去都有得食, 因為無人會好似我地甘hea飲埋茶先入peak玩, 基本上都係得幾款公仔點心, 好多都係包點, 食包都飽~ 我地叫左米奇薄撐, 三眼仔菜肉包, 大眼仔雞包仔, Duffy紅豆包, 上到檯影相又幾靚既, 特別係三眼仔同大眼仔, 好搶鏡, 扼like一流, 至於Duffy..........好似毀容甘既!? 可能我唔鍾意食咸包, 我覺得薄撐同毀容Duffy最好味, 薄撐有D臘味粒, 都幾好味, 唔係齋一團粉; 紅豆包就略嫌淡左少少, 同埋D紅豆蓉唔夠靚, 唔夠滑~最後都食埋個桂花燉雪梨, 都幾好, 個雪梨燉到林晒, 又索左D桂花糖, 去左雪梨近個芯果陣酸味,覺得唔夠甜,仲可以自己加蜜糖~