2020-01-11
呢啲餐廳都係填飽個肚就算嗰一種,話說昨有野做去呢到食晚餐,經過門口有位先生好落力叫人入去食野,見平平地就入去。入面有個黑衫女侍應態度係麻麻地,同門面那經理成強烈對比 而我坐的位置左面有一堆南亞婆吹水,右面有個亞嬸重嘈,睇政治youtube,都幾嘈。其實間餐廳裝修都算揼本,無理由尤得啲人嘈嘈閉好似大排檔咁款 碗雞脾油麵啦沙味度係幾好,又夠大碗,油麵唔會太硬,湯底好味但應該有落味精。雞脾無斬開晒而且一陣雪味要扣分。老婆碟香蒜豬排的油蒜不足,豬排又切得太幼,但50蚊一個餐係咁上下 以咁既價錢佢的份量和味度係達標,但女侍應態度要改善下,總之都係一類唔去搭船或唔係喺附近返工都唔會特登去食的餐廳見到其他人評論話自己一個人去食就規定要坐出面,又要俾咗錢先,咁係一個好乞衣嘅做法,其實客人鍾意坐邊咪坐邊,有啲人話台灣都係咁樣,但台灣服務係好多方面都比香港優勝好多喎,又唔講?香港嗰啲侍應普遍聲大夾惡收錢仲好似要玩到你謝先至安樂咁款,台灣唔係冇但係比較少