2017-08-15
周末tea一tea,約左朋友黎又一城,唔係太肚餓決定試下呢間甜品店。裝修夠哂港女,以白色為主,有啲花做裝飾。食物方面,認真麻麻,好睇唔好食。tiramisu窩夫,幾大份,但tiramisu只得面頭,而且只有甜味,一啲咖啡味都冇。下面的窩夫都沾唔到,最後要同個vanilla雪糕食,但個雪糕好甜同係雀巢貨色。窩夫一般,唔夠新鮮又唔脆,有啲dry。呢個伯爵茶梳乎厘賣相就唔錯,用個英式茶杯上,幾有心思。個梳乎厘都做到個airy質感,但略嫌太甜,茶味有但被甜味蓋過。整體合格但唔出色。黎到所謂的梳乎厘pancake,哇一上抬就知中伏!首先賣相已經差,三個平排,佢係厚呀但一睇就知幾乾身,一啲都唔鬆軟,連普通pancake質素都冇,更不用說梳乎厘。我自問自己係屋企買包pancake粉整都整得好過佢。真係超級唔掂👎🏻