2019-03-13 372 瀏覽
要係呢頭搵食,尤其係火鍋系列,真係相當頭痛,單係呢條街已經有好幾間有名火鍋店,今晚同友人去左呢間門口掛上最強鷄煲宣傳架大部份已經被訂枱,好彩仲有張空枱,室內裝飾走懷舊香港路線,玩味十足落單紙有齊鷄煲/火鍋湯底/火鍋食材/小食/飲品等,望落價錢都算合理價既然謂最強鷄煲,點可以唔會一會佢呢?!  呢度鷄煲,除左可以選辣度外,居然有得算要鷄比/鷄胸,歡喜啖啖肉的友人現出心心眼我地要左鷄比拼鷄胸,焗3-4分鐘就食得打開見到芫茜差唔多舖滿成個煲,正呀!濃香惹味醬汁與鷄件完美混合,仲有甜口洋蔥,少少娃娃菜,同埋索汁豬皮,材料夠晒足鷄胸肉煮完食落唔嚡喎,有驚喜呀,同鷄比肉一係混埋一D都唔輸蝕,麻辣中帶D甜味,愈食愈滋味!食完鷄煲,加$20可以轉新煲加自選湯底 (芫茜皮蛋湯)進行火鍋時間呢客鬼馬墨魚係呢度紅星,唔少人都會叫,其實即係墨魚滑釀係油炸鬼上,面頭再有蟹籽侍應話墨魚果面烚1分鐘就食得口感先有墨魚滑彈牙; 蟹籽脆卜卜; 油炸鬼索左湯變得腍身,好過癮喎!而好牛的我地叫埋呢客手切頂級安格斯 ($159/小)肉色頗靚仔,大細都OK,脂肪分佈尚算均勻,烚幾秒就食得,肉味偏濃,帶少少嚼口!友人歡喜食魚,特

既然謂最強鷄煲,點可以唔會一會佢呢?!

我地要左鷄比拼鷄胸,焗3-4分鐘就食得
鷄煲

打開見到芫茜差唔多舖滿成個煲,正呀!

鬼馬墨魚

侍應話墨魚果面烚1分鐘就食得

而好牛的我地叫埋呢客手切頂級安格斯 ($159/小)

友人歡喜食魚,特別係鱔片,呢客白鱔片 ($99)係為佢而叫

每片唔算細,最怕烚完得番一舊仔,肉質軟腍中皮位帶點嚼口,食到魚甜味!

火鍋又點少得菜呢?!  呢客什菜藍 ($79),集合左幾款蔬菜,有白菜,菜心,皇帝菜,娃娃菜,生菜及粟米,份量都唔少!

總括黎講,食材新鮮,份量亦夠對眼,鷄煲亦出色,回頭率偏高!
鷄煲
鬼馬墨魚