2018-04-20
約左仲未脫苦海既舊同事俾啲機會佢地呻下,就諗住食間可以講到燥嘈啲都唔怕既餐廳。佢地話食呢間泰野。我平日行過好多人等位同買串燒外賣,今日7點左右到左,但同事們仲未走得我行左個圈再返來,個收銀叔叔話得返一張枱,仲話其他客都係7點入無左呢張有排等,嚇得我吖,諗左一陣都係入去諗定食乜差唔多啦。上到去有張大枱,我玩左陣電話就有張細枱轉俾我🙈咁早知唔入來住。msg搖控同事問食乜,攪左一輪先落單前後已經20mins🙈🙈。因為佢入圍得獎食店我對佢充滿期望,又多人又限時咁(利申:我屋企以前開泰菜館,食開正宗泰廚煮既。)上菜生蝦食滿$200可$1叫,咁$1有4隻咁抵我唔會對佢好高要求,都係平常來貨既淡水蝦。個汁我成隻瞓落去都無味又唔辣又唔酸🤔大蝦冬陰功,一個Size,唔熱既🙈多香茅南薑辣椒,但食得既材料除左果一隻大蝦其他欠奉🙄除左鹹鹹地又係少少辣都無,其呢香茅只係個根部拍散先有味,其他位丟得架喇,唔使放落個湯度話俾我知你有落既青咖哩海鮮,超綠好假色素會唔會多左啲呀🙈無椰汁香味,唔似食緊咖哩,其實又係無乜味,海鮮有幾隻青口蝦仔魷魚係咁多配左兩塊$30薄餅,呢個正常味,不過剪到咁細塊無得包住啲料食咁過癮 生菜
生菜包,菜量夠多夠新鮮,但肉碎就完全似馺熟就算,又無乾蔥又唔辣又唔酸🙈
熱辣辣即燒豬雞串燒半打,雞好明顯唔係鮮雞肉質,豬同雞醃到質地一樣,豬肉咬落又係有無味既香茅碎但食唔出香茅味(同一問題啦),肉唔算燒得太乾,個沙嗲汁救返啲肉。
炒金邊粉,又係咁個色好嚇,味都有啲啲酸味既,量都正常
飲品叫左龍眼冰,好大杯好甜都有十粒龍眼肉,不過睇顏色就唔肉用龍眼磚開既
好喇食到7788哥仔係咁埋黎收野😂因爲夠鐘交枱,$570真心唔算貴既,但對我講就唔值,可能啲人唔食得辣又想食泰國菜會覺得好味囉