2018-05-06
一向無辣不歡嘅我,成日一見到紅紅嘅四川菜就已經流晒口水🤤可惜身邊唔係個個朋友都食得辣,不過最近朋友又有四川菜好介紹啦,佢話呢間岩晒鍾意勁辣嘅我,亦都適合一啲怕辣嘅朋友於是我即刻約埋幾個老友去銅鑼灣永光中心呢間"川府宴", 一入到房好親民嘅老闆就介紹今日首選嘅靚餸菜畀我哋大家選擇, 當中有我至愛嘅 <巴蜀水煮牛>、招牌大大粒<辣子雞>、小食有<雞絲海蜇>同<特色雲耳>、開胃醒神嘅<麻婆豆腐>同埋<回鍋肉>, 最後仲有蔬菜類嘅<手撕包心菜>, 其他不能盡錄啦最離奇嘅係連平時完全唔食得辣嘅朋友都一啖接一啖,爭住夾😂親民嘅老闆解釋話佢會照顧埋客人嘅口味而調整返唔同程度嘅辣㗎,希望令每個顧客都食得開開心心!見我地辣得咁爽,老闆最後仲醒咗我地每人一杯香甜好味嘅豆漿添!見到大家食得咁開胃, 我就知道今次冇介紹錯, 餐廳仲有$50現金券,上網用$10就可以攞到, 大家想買就去 imenu.hk 買喇! 啲朋友仲話上左癮下次一定要再嚟幫襯添!你地仲唔快啲試一下?!