2021-03-04 143 瀏覽
今次黎到鰂魚涌朝聖 咁岩撞正治癒菓子店開店時間 仲要一開始唔係好多人排隊 於是立即等佢開門聽講呢間舖頭唔係日日都開門 產品款式仲要次次唔一樣 見到咁多人排隊 我都忍唔住買返兩個呢次我地買左蘋果麻糬泡芙同抹茶栗子泡芙來食 我地先食蘋果麻糬泡芙 因為比較淡味清新 唔會令味蕾停留濃厚的味道 以致食唔出另一款的滋味先講蘋果麻糬泡芙 蘋果非常清甜 唔會太淋 保留口感 配合煙煙韌韌的麻薯 唔同層次 非常配合 另外店舖的泡芙用料上乘 絕對對得住個價錢 唯一美中不足的是餡料同泡芙唔太夾 至於另一款栗子同抹茶餡料足足有兩大球 非常驚喜 餡料絲滑又唔會太甜膩 感覺到店舖有履行少甜健康的理念