兄弟姊妹們快啲book mark🥳 中環有新甜品店呀‼️ 仲要平靚正有特色🥰 50幾蚊大份到可以兩個人食🍧🍡 原來喺台中逢甲夜市過江龍🇹🇼 難怪一開業就咁高質 依家唔使排隊就食到(`✪︎ω✪︎´) 夏天無論幾時都可以入去食碗冰🧊🍧❣️抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤 $98超愛呢一個( ᵒ̴̶̷̥́ _ᵒ̴̶̷̣̥̀ ) 焙茶抹茶係我心頭肉💚🤎焙茶奶蓋好綿密濃郁 同shari有得揮😍抹茶雪糕係高級味🍵 日本餐廳嗰種creamy 又唔會太甜 配埋蕎麥脆脆係超夾👍🏻🥳冰底一開頭食落好疑惑 係從來冇食過嘅口感仲會牽絲‼️竟然係仙草雪花冰🫣 用嫩仙草冰磚刨食落入口即化又有少少仙草絲 好奇妙🍧底部仲有好多仙草😂 店家係咪賣大包 我唔知佢仲有芋圓 張圖明明好少🙀 有6粒煙韌巨大嘅芋頭番薯圓🍠 仲食到有粒粒芋頭番薯 仲有另外糖水底配紅豆紫米珍珠🍼🧋 唔夠味可以落埋花奶 勁豐富( •̀∀︎•́ )✧︎ 兩個人都好難食得晒😋❣️圓仔芒果嫩仙草盛盤 $58熱門推薦‼️ 有芒果小丸子🥭🥭 芒果酸酸甜甜好開胃🤤仙草又係超滑 滑到可以sir入喉嚨😂 唔會太甜👍🏻 配埋個芒果汁 好似傳統涼粉配搭💁🏻‍♀️ 但仙草比較溫和冇咁寒涼 亦都天然🥰點解碟芋圓又出現🧐 好飽
抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤

❣️圓仔芒果嫩仙草盛盤 $58
熱門推薦‼️ 有芒果小丸子🥭🥭 芒果酸酸甜甜好開胃🤤
點解碟芋圓又出現🧐 好飽 打包返屋企食了🤣

另外仲有芋泥我都勁想試🍠台灣芋頭係點都好食🙈
整體呢間性價比超高 我鍾意台式甜品 呢個仲好食過台灣食到的😍 仙草雪花冰好特別一試難忘🍧
抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤
圓仔芒果嫩仙草盛盤