2024-01-19 341 瀏覽
今日話妳知,我喺一間台灣食堂食飯食足全晒虎!首先,我嘆咗個肉燥飯,啖啖肉感覺得到佢嘅香濃同埋彈牙,雖然微鹹,但跟住個舌頭上嗰陣芬芳,真係正到不得了!再黎個小食拼盤,我覺得啲鹽酥雞真係夠晒彈牙脆口,啤啤臨咬落去嗰啲金黃色脆皮,完美咁裹住多汁嘅雞肉,咀嚼間帶出嗰種微辣微甜嘅風味,巧妙到爆!然後呢,梅子脆薯,就係我心水選擇啦,個口感層次豐富,酸酸地透少少甜兒,好惹味咁圍繞喺舌尖,一啲都唔賴!至於涼拌青瓜,就簡單清新,解解膩,食落得意意地。而加多5蚊得個檸檬紅茶,幾好嘢,既清爽又解渴。總括來講,呢度嘅食物同氛圍,實在係夠晒平民化,又有得食好西,試完之後,心情靚晒,下次還搵機會再嚟食喔!🍋🍗🍚