2018-07-24
同好姊妹係旺角買野之後揾食,想舒舒服服食得他他調調傾下計, 豉油街一排新開左好多餐廳,花多眼亂,最終決定入呢間食鍋物又有現在好興同潮流嘅台式飲料,奶蓋,波霸同水果茶,應有盡有啱晒我倆個。重點店內光潔新裝冷氣夠冷無火鍋嘅臭味,整飲料嘅center最吸引我!招呼坐低還即時送上兩杯水比我地! 隻杯係不銹鋼刻左店名!招牌臭臭鍋食材豐富有牛肉還有主角臭豆腐,其他還有大量蔬菜菇菌,蜆 ,鵪鶉蛋 ,豬紅同豬血糕還可跟粉絲添!辣度可自選,叫左少辣可同朋友分享,湯底濃誰然話臭豆腐但接受到的臭!滷肉飯除粉絲之外還好+$12 要碗台式滷肉飯,味道好夠夠晒台灣地道。沙茶牛肉鍋沙茶同牛肉好配搭,因為香味同質地都偏濃味,牛肉跟本不用再醮什麼醬汁已經出奇香濃,牛肉滾都差不多熟就可以食,一點都唔過火滑口,可能肥瘦比例剛好!還有大量配料高麗菜同娃娃菜鮮菇牛丸酥炸花枝丸熱辣辣金黃彈牙食落有嚼頭好鮮好惹味!芝士桃桃新產品朋友同我也是白桃迷點可以唔叫呀! 奶蓋濃香桃味濃唔好過甜 ❣超級杯水果綠妍用上多款時令水果,還有叉提供除飲之外還可食埋水果添!清甜!
招呼坐低還即時送上兩杯水比我地! 隻杯係不銹鋼刻左店名!
招牌臭臭鍋
滷肉飯
沙茶牛肉鍋
酥炸花枝丸
熱辣辣金黃彈牙食落有嚼頭好鮮好惹味!
芝士桃桃
超級杯水果綠妍
用上多款時令水果,還有叉提供除飲之外還可食埋水果添!清甜!