2024-02-07 54 瀏覽
啱啱去完台灣返嚟已經掛住台灣美食啦😋 咦?KFC推出咗限時新品「台式三星蔥脆雞🍗」配上甜品及飲品,感受地道台式風情🇹🇼 有著「天下第一蔥」的美譽嘅台灣特產三星蔥蔥味特別濃郁啊❣️KFC嘅「台式三星蔥脆雞」係炸雞🍗嘅香脆外皮上抹上一層三星蔥油,再灑上三星蔥調味粉以及香脆白芝麻,濃郁的香蔥味道撲鼻而來🥰 香脆外皮及嫩滑雞肉,食到我舔舔脷😋我食左😋A2台式三星蔥脆雞豐盛套餐✨2件台式三星蔥脆雞1件家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞1客菜絲沙律 (普通) 1件經典葡撻 1杯汽水(中)我仲加$3.5加配「Q彈雙重珍珠葡撻」❣️台式黑糖珍珠與經典葡撻結合,係葡撻內層同表層都加咗珍珠,啖啖滋咪,啖啖Q彈口感!另外仲可以追加$8將飲品升級為「桂花烏龍珍珠奶茶🧋」香醇又芬芳嘅桂花烏龍,加上Q彈的黑糖珍珠,口感順滑又豐富,絕對係配搭「台式三星蔥脆雞」享用的最佳餐飲☺

我食左😋A2台式三星蔥脆雞豐盛套餐✨
2件台式三星蔥脆雞
1件家鄉雞/香辣脆雞/狂惹香燒雞
1客菜絲沙律 (普通)
1件經典葡撻
1杯汽水(中)