2023-10-17
認住呢個肥仔小胖嘜頭,就一定食到古早風味又正宗台灣風味便當,之前已經幫襯過,便當連飲品幾十蚊就有交易,好味又抵食,適逢佢哋最近推出我最鍾意食既台式刈包,挭係即刻要去朝聖,分店仲越來越多,沙田、尖沙咀、觀塘、旺角都搵到小胖肥仔既蹤影,去邊度食都咁方便🤣▪️台灣鐵路大排骨便當最傳統的風味,豬扒厚薄適中,大大件超級入味,肉質軟腍又彈牙,飯面滿滿時令配菜,有蔬菜、粟米、翠肉瓜、炒粉絲和煎蛋角,配上白飯,飽肚又好食▪️三杯蜜汁烤雞排便當加海苔 雞扒份量十足好厚肉,烤至雞皮焦香,內質嫩滑,充滿蜜汁香,加上芝麻增添風味,我追加左香脆海苔,伴上白飯和美味配料更加好味▪️虎咬豬刈包最正嘅台灣路邊攤風味,蒸得熱辣辣又軟熟嘅刈包,包住鹵得入味半肥瘦既腩肉,加上酸菜、芫茜和花生粉,好味好味好好味🤤▪️虎咬雞刈包呢款就係包住蜜汁雞扒、酸菜、紅洋蔥、青瓜,仲有一隻流心煎蛋,一口咬下去,口感豐富,兩款刈包都好好味,難分高下👍🏻套餐可以選擇飲品,我哋選擇咗比較清涼解渴嘅,根本都唔太甜,清甜好飲!▪️芙香蘋果茶▪️百月潭檸檬紅茶
▪️台灣鐵路大排骨便當
▪️三杯蜜汁烤雞排便當加海苔