2022-06-08 819 瀏覽
中午黎到圓方揾食,呢間台灣野想試好耐,今日點左牛肉麵,春卷同金牌小籠包。小籠送到黎重係熱辣辣,脹卜卜,外皮唔算係好薄,但都可以隱約見到裏面滿滿既湯汁。咬落去真係要好小心,唔係就浪費晒啲新鮮既肉汁。沾一沾醋食,肉味更濃,正。春卷就無乜特別,個夠脆夠新鮮👍🏻至少牛肉麵,好多餐廳做既台灣牛肉麵水準都好參次,湯底濃度同味道都可以好大分別。人人既喜好亦都唔人樣,所以好難介定好定唔好。呢度既牛肉麵湯頭唔算好濃,顔色深得黎清澈,飲落亦唔重味精。牛肉我本人就好滿意,因為十分軟熟,瘦得黎唔會痴牙👍🏻肉味滷得剛剛好,加埋上面放左少少醃菜同葱,錦上添花。麵質都唔錯,整體味道好和諧😄暫時去唔到台灣,食個小籠包,牛肉麵可以止止咳🤣

春卷就無乜特別,個夠脆夠新鮮👍🏻

暫時去唔到台灣,食個小籠包,牛肉麵可以止止咳🤣