2022-09-30
Happy happy Friday, 雀友約埋打番幾圈,各自搵食先上去老友家,搵埋個fd係附近搵食,經過呢間#春禧堂 ,唸住買外賣,但原來就係隔離鋪可以堂食,咁就食咗先算囉☺️。呢間堂食店都幾靚,好多花花同特色裝飾品,打下卡食吓野,心情都寧舍好啲。外賣袋同盒都印製左台灣嘅小食,至like係用紙造的外賣盒,好過用膠盒,環保意識好好👍。大家都點左🍜紅燒腱心牛肉麵 ,湯底是純牛骨湯,飲落好香又濃郁,牛𦟌厚薄均勻,炆得爽口入晒味, 麵底有彈性,相當唔錯啊😋。小食分別點了麻辣鴨血,鴨血入口軟錦爽滑, 麻辣唔會好勁,啱晒唔食得太辣的我。經典蚵仔煎🦪,蠔仔肥嘟嘟的很新鮮,味道調較的很好,不會太咸,都沒有一pet pet嘅口感,呢個老友很喜歡😘。喜愛食紫薯,故點了芝士奶蓋紫薯鮮奶加仙草,芝士滑滑的,飲到粒粒嘅紫薯在內,口感非常之豐富。老友的蜜桃🍑烏龍蘆薈,佢點左少甜,說清新好味, 飲落很舒服喎😜。