餐廳: 叁茶陸飯
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
男朋友誤打誤撞搵到的一間店,佢話同同事食過覺得我會鍾意,裝修簡簡單單,好光好舒服既。出面仲可以買手摇飲品拎走飲,不過我覺得價格就有點小貴啦。今次同男朋友一共叫左 4 樣野,芝士蘑菇雞翼 (x4) $55黑芝麻抹茶黑糖麻糬鬆餅 $78黑糖芋圓仙草凍2號 $43黑糖珍珠炭燒烏龍奶茶 $28另加一服務費。首先講雞翼,芝士味勁香濃,夾埋一齊勁好食!雖然價錢有 d 貴,不過好食搭救~再講鬆餅,我覺得如果入面無夾住黑糖漿就完美啦,因為黑糖漿令成個食落去太甜,over 左少少,但係抹茶 cream 同個雲尼拿雪糕都好食,我覺得好食過茶木既鬆餅。仙草凍完全係出色!仙草唔苦澀,芋圓好煙 un 好夠味,珍珠好滑好煙 un , 再夾埋紫米同綠豆,我食唔停口啊珍珠烏龍奶茶,我叫左熱的,好有奶味,烏龍味就唔太出,但珍珠真係好出色,我飲過好多間珍珠奶茶,如果本身唔抗拒細粒珍珠的話,佢真係100分,我好鍾意,入口好滑,好軟,好煙 un, 完美啊天啊。飲完之後個口成晚都係圍繞住個奶茶味。好滿足既一餐,對我黎講,唯一叫個缺點既就係雞翼有 d 貴 哈哈哈~~下次黎要試埋其他飲品,奶蓋都好想試下正啊,一定有下次
男朋友誤打誤撞搵到的一間店,
佢話同同事食過覺得我會鍾意,
裝修簡簡單單,好光好舒服既。
出面仲可以買手摇飲品拎走飲,
不過我覺得價格就有點小貴啦。

今次同男朋友一共叫左 4 樣野,
芝士蘑菇雞翼 (x4) $55
黑芝麻抹茶黑糖麻糬鬆餅 $78
黑糖芋圓仙草凍2號 $43
黑糖珍珠炭燒烏龍奶茶 $28
另加一服務費。

首先講雞翼,芝士味勁香濃,夾埋一齊勁好食!
雖然價錢有 d 貴,不過好食搭救~

仙草凍完全係出色!
仙草唔苦澀,芋圓好煙 un 好夠味,
珍珠好滑好煙 un , 再夾埋紫米同綠豆,
我食唔停口啊

珍珠烏龍奶茶,我叫左熱的,
好有奶味,烏龍味就唔太出,
但珍珠真係好出色,我飲過好多間珍珠奶茶,
如果本身唔抗拒細粒珍珠的話,
佢真係100分,我好鍾意,
入口好滑,好軟,好煙 un, 完美啊天啊。
飲完之後個口成晚都係圍繞住個奶茶味。
好滿足既一餐,對我黎講,唯一叫個缺點既就係雞翼有 d 貴
哈哈哈~~

下次黎要試埋其他飲品,奶蓋都好想試下
正啊,一定有下次
芝士蘑菇雞翼