2021-12-05
香港通關有望,中港城係香港同澳門及內地主要客運碼頭,商場有唔同食肆,方便旅客同寫字樓返工一族覓食,朋友經常去買健康產品,見平台新開咗間台式餐廳,就同我去試下😄餐廳門口佈置有家的感覺,配上聖誕裝飾,啱哂打卡🤗,接近下午茶時間,客人唔太多,餐廳以藍色為主,有現代感,色調和諧悠和😄餐牌食品選擇多,午餐💰55起,價錢唔貴,掃QR Code自助落單,方便快捷👍,可以剔選啱自己嘅組合,我哋要咗兩份午餐,再加配小食同甜品😄滷水豆腐、滷水蛋、台灣烤香腸同涼拌黑醋茄子滷水蛋同豆腐係跟餐小食,豆腐同蛋滷得入味,台灣烤香腸油香惹味,最愛🥰,涼拌黑醋茄子酸甜麻辣😋紅燒惹味牛肉麵牛肉麵超大碗😅,牛骨湯濃而不膩,有三大嚿牛腩,牛腩炆得軟腍入味,配菜有大大條嘅紅,白蘿蔔同小棠菜,白蘿蔔吸收牛骨湯底,更冧甜😋香酥炸排骨配蕃茄湯麵香酥排骨原塊切件,又厚又大塊😅,排骨炸得香脆乾身,裡面有肉汁😋,濃郁蕃茄湯底台灣麵,越食越開胃😂黑糖珍珠鮮奶,黑糖珍珠奶茶黑珍珠煙韌透心,茶味濃,必點😍紫薯薏米黑糖冰仙草+大芋圓冰仙草材料豐富,有紫薯、薏米、綠豆、仙草同黑糖冰沙,擺盤靚,賣相吸睛,上枱時加咗乾冰效果,仙氣十足,打卡要快手D😜,
滷水豆腐、滷水蛋、台灣烤香腸同涼拌黑醋茄子
紅燒惹味牛肉麵
香酥炸排骨配蕃茄湯麵
黑糖珍珠鮮奶,黑糖珍珠奶茶
黑珍珠煙韌透心,茶味濃,必點😍
紫薯薏米黑糖冰仙草+大芋圓
冰仙草材料豐富,有紫薯、薏米、綠豆、仙草同黑糖冰沙,擺盤靚,賣相吸睛,上枱時加咗乾冰效果,仙氣十足,打卡要快手D😜,加埋彩色芋圓,色彩更加豐富😍,芋圓煙煙韌韌,有嚼勁😋
又打卡,又扺食嘅台式餐廳,呢間最啱😉