馬鞍山已經唔再喺美食沙漠,今日收工約咗喺新港城交收,一過天橋就見到呢一間火鍋店!✨鍋底餐廳主打麻辣鴨血湯底,自助區確係有大量麻辣鴨血任食,岩哂鍾意食嘅朋友仔!湯底唔會話好嗆喉,花椒八角嘅味道慢慢地滲出^_^另一鍋小編揀咗排骨湯,排骨湯底濃郁,藥材味道都幾出色,建議可以加上一個烏冬索哂味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)✨自助區完完全全有台灣夜市嘅感覺:甜不辣、滷肉飯、關東煮🍢、蛋餃全部都係任食,亦都擺放咗一啲涼拌小食俾你開一開胃;熟食亦有滷水豬耳、滷蛋等等,重點想讚賞個空間運用,拎取食物唔會太過擁擠!而且更加有自助雪糕機,少量嘅甜品好似啫喱杯、菓子凍、焦糖福餅等等~✨肉類霜降和牛油花分佈均勻,口感柔軟;安格斯牛小排肉質鮮美,肉味較濃,全部嘅解凍做得非常之透徹!放落湯底碌一碌就熟!當然亦都不乏有羊肉、牛五花、花雕醉雞、豬腩肉等等嘅選擇。✨海鮮海鮮方面種類唔算好多但都有鮮蝦、水魷魚、鱔片、墨魚滑等等。✨飲品飲品嘅價錢唔會太過昂貴,珍奶、水果茶、奶蓋全部俱全,揀微甜嘅話,小編覺得剛剛好。就算唔額外加錢,都有多款罐裝飲品可供選擇。

✨鍋底

✨自助區

✨肉類

✨海鮮
海鮮方面種類唔算好多但都有鮮蝦、水魷魚、鱔片、墨魚滑等等。

✨飲品