2018-10-17 197 瀏覽
有質素嘅食物!舒適嘅環境!養心殿相信大家都唔陌生而新開嘅將軍澳分店亦絕對唔失望🤤(1)首先講下環境啦 坐得都舒服嘅 隔開一隔隔 私隱度高 相當唔錯 同朋友傾偈聚餐都舒暢開心嘅😌不過略嫌無乜位置放私人物品 由於櫈嘅體積比較細 要叫侍應哥哥放多兩張櫈係旁邊 先放到隨身物品 🧐(2)講下食物方面啦 打邊爐最重要緊係個湯底啦 今次叫左個美人鴛鴦鍋 兩邊各有各特色 完全滿足哂食辣同唔食辣嘅朋友口味呀😋😋😋 麻辣有三種選擇 大中小 都幾跟足傳統有鴨血同蜂巢豆腐係湯底 仲可以免費追加一次鴨血 相當足料! 而美人鍋個一邊係烏雞湯 有啲淮山杞子仲有桃膠做配料 清甜得黎又十分養顏 難怪稱得上美人鍋 真係名副其實👍🏻店員都建議我地可以飲下個湯先再淥食物落去 真細心啊(3)到食物方面 基本肥牛同羊肉片都唔令人失望嘅 肉質鬆軟 加上湯底 無得走雞啦😄(4)除左基本啲肉類 雜菜兜兜都唔失禮嫁 種類多 又高質 仲有罕有又追得上潮流嘅秋葵添 真係食菜都好滋味呀😙😙😙另外 本我都相當推薦大家叫一種蔬菜叫蒿荀 係香港唔係好多火鍋店提供㗎 味道十分清甜 質感軟硬適中 加上火鍋湯底 真係一種享受 未試過嘅不防一試啊😉(5)仲
有質素嘅食物!舒適嘅環境!

養心殿相信大家都唔陌生
而新開嘅將軍澳分店亦絕對唔失望🤤

(1)

(2)

(3)

(4)

(5)
仲有 呢道嘅即炸響鈴都係一個招牌菜 一定要嗌 熱辣辣 脆卜卜 輕輕浸落湯底 十分惹味 😄😄😄

總捨黎講 食物 環境 都得到好評 令一試難忘 下次同三五知己聚餐 養心殿將軍澳店 都係一個唔錯嘅選擇😌
鴨血
鴨血