2023-03-06
今次同表姐慶祝生日,響荃灣行街經過商場見到呢間新開嘅台式火鍋餐廳,餐廳佈置得好靚,有櫻花嘅裝飾就入去試吓。我哋揀咗Set B -M7澳洲和牛120分鐘套餐價錢$298 加一,如果現場即時登記Apps做會員,仲可以減$20 同儲分,呢度有九款唔同嘅湯底,仲可以每人一款湯底鴛鴦鍋唔使另外加錢,不過我哋兩表姊妹都係辣妹,所以我哋兩邊都叫咗麻辣鍋😹。佢哋首先會出兩碟牛同埋一碟豬俾我哋試吓先,之後再喺QR code嗰度自己落單,有好多台式飲品全部都係免費包括左珍珠奶茶,菠蘿梳打,芒果梳打等等嘅台式飲品,我前後飲咗兩杯珍珠奶茶,加埋一杯芒果梳打😂呢度出邊仲有其他蔬菜、菇類嘅款式俾你揀,仲有啲熱食包括左炸薯條、炸薯條、炸香芋丸、炸魚皮及響鈴等等,而甜品方面可以揀雪花冰、日本布甸、仲有三款唔同嘅窩夫,每人仲可以叫一杯Movenpick嘅雪糕。整體來講呢度坐得幾舒服,星期六日不用另外加錢,又有櫻花樹可以打卡同埋掛願望卡,而且坐位都比較舒適,唔會太迫性價比唔錯,下次可以再嚟試吓其他湯底。