2023-09-24 66 瀏覽
今日比較忙,同老公冇咩時間食lunch ,途經呢間飯團專門店,決定買嚟試吓,簡簡單單食個快lunch。落咗order 後,店員即整我地嘅飯團同飲品,一陣間外賣就到手。店員將飯團切開一半,放便食用,包得很好,放進精緻靚靚紙袋。美式雜扒飯團$46以紫菜卷住的糯米加紫糯米飯團入面包住豬扒,雞扒,牛扒,肉鬆,香菇,菜甫等等,材料非常豐富。胖胖的一個飯團,份量十足。飯團熱辣辣,一口咬下糯米軟糯,雜扒啖啖肉,充滿黑椒香氣。加上肉鬆,香菇,菜甫,脆脆的油條,咬落特別的香,口感豐富,好味道。金沙鹹蛋飯團$36呢個係店舖的金牌飯團,材料除咗同樣有肉鬆,香菇,菜甫等等,主角當然係鹹蛋黃,目測應該有兩個或以上的鹹蛋黃。鹹蛋黃又大又圓,質素佳,口感軟沙綿密,甘香非常,好邪惡,連埋糯米同其他配料一齊食,完全唔會覺得油膩,反而鹹香令人食唔停口。黑糖珍珠奶茶$27我地要細杯裝,都好足夠。奶茶奶味重,香滑,黑糖珍珠好香甜,口感煙韌,份量亦多,很不錯椰果四季春$23呢個四季春好清香,口味清甜解渴,再加上大量清爽椰果,夏天飲清涼解渴。總括而言,第一次食呢間飯團專門店印象唔錯,一個飯團份量十足,材料豐富,就算男仔食都好夠飽

美式雜扒飯團$46

金沙鹹蛋飯團$36

黑糖珍珠奶茶$27

椰果四季春$23

總括而言,第一次食呢間飯團專門店印象唔錯,一個飯團份量十足,材料豐富,就算男仔食都好夠飽。