2023-03-04 26 瀏覽
💡台式的味道雖然而家台灣都開通左,但仲未有時間去到,唯有食住台式野先。店舖就係Donki商場地庫樓層,行完街最岩補充下體力。🍽犇牛四寶麵(牛腱,牛筋,牛肚,嫩五花)材料好豐富,有齊晒牛腱、牛筋、牛肚、嫩五花。牛腱油脂分布均勻,牛肚夠爽口彈牙,牛筋煮到軟淋入味。而湯底味道濃厚,帶少少辣。配上粗身有咬口的手工麵,非常有口感。🍽招牌紅燒腱心牛肉麵大大件既牛腱心煮到肉香醇厚、軟淋入味,配上粗身有咬口的手工麵,吸收湯底的味道,更加美味。🍽滷水豬耳滷水汁幾香,亦都夠香濃,令到豬耳都好入味,再加埋滷豆腐索曬啲汁,正。🍽養生無骨紅棗黃酒雞雞肉非常嫩滑,啖啖肉,仲要係無骨,好方面,酒味唔算好重,仲有杞子、紅棗伴碟,夠清香。🍽純貞芋圓4號好豐富,有仙草,椰汁,黑糖珍珠,紫薯泥,芋泥,芋圓。芋圓夠煙靭,但覺得如果味道濃少少會好一點,紫薯泥芋泥綿密。🍽芒果甘露剉冰黎到有剉冰都幾大碗,配料有好多,芒果甘露有金柚肉,芒果汁,西米珠,芒果,仙草,而個底仲有啲Oreo 碎,唔夠味仲可以加埋牛奶一齊食,食落去酸酸甜甜,好開胃。
💡台式的味道

🍽犇牛四寶麵(牛腱,牛筋,牛肚,嫩五花)

🍽招牌紅燒腱心牛肉麵

🍽滷水豬耳