2023-09-23 89 瀏覽
同舊同學好耐冇見,想搵一間小店坐吓食吓嘢傾吓偈,朋友喺佐敦返工,推介我去呢間台式小店,一於試吓先😬呢間小店嘅裝修有啲似日本居酒屋,門口有布簾在加上燈籠裝飾,很有特色,我哋點咗好多小食,每樣試啲😃坐低有啲口渴,叫咗杯冬瓜檸檬,酸酸甜甜清涼解渴,好正👍🏻柚香蓮藕:蓮藕爽甜,配上柚子香味,味道好特別。花枝丸:非常之大粒,外脆內軟,口感彈牙充滿花枝嘅鮮味。梅子地瓜球:外脆內Q彈,外皮好煙韌加埋紫薯軟心,配上梅子粉酸酸地味道一流。滷豬腳:豬腳好大舊而且好多肉汁,滷水炆得好入味,豬腳嘅皮夠彈牙唔會太靭。甜不辣:口感煙韌,比一般魚蛋煙靭好多,而且醬汁甜甜地味道好夾蛋餅配芝士薯餅肉鬆:第一次見到蛋餅可以加配薯餅,當然要試吓,蛋又滑又香,配上中間嘅薯餅外脆內軟,加埋惹味嘅肉鬆同埋香濃嘅芝士,夾埋一齊食勁滿足。黑松露牛舌滷肉飯:滷肉飯配牛舌都係第一次試,果然冇令人失望,牛舌肉質鮮嫩唔會靭,而且滷得好入味,上面仲有黑松露醬勁香,配埋滷肉飯好正😊我同朋友都好滿意呢間小店,勝在每樣小菜都係細細碟,可以試多啲唔同嘅菜式,而且每樣菜式嘅質素都好好,而且坐得舒服👍🏻

坐低有啲口渴,叫咗杯冬瓜檸檬,酸酸甜甜清涼解渴,好正👍🏻
柚香蓮藕:蓮藕爽甜,配上柚子香味,味道好特別。
花枝丸:非常之大粒,外脆內軟,口感彈牙充滿花枝嘅鮮味。