2018-10-10
呢間餐廳在我公司隔離街, 好近。呢日覺得好攰唔想行咁遠, 就來左呢度食飯。呢間餐廳聽聞好出名食大頭蝦的~ 門口都有個魚缸裝住D好生猛嘅大頭蝦。呢度LUNCH TIME都唔會太多人, 我都未試過去到要等位的。今日直程計埋我得2-3枱客靜靜地, 坐得好舒服的~LUNCH TIME呢度有D LUNCH SET的。但我食來食去都係蔥油雞飯招牌台式蔥油雞飯 連冷熱餐飲 ($53)一個SET $53唔算貴, 但我覺得幾精緻的。 佢會有個木制餐盤上菜, 有一碟蔥油雞, 有枝豆同波波甘荀做前菜。當然仲有碗白飯啦!枝豆, 我唔識分點為知好同唔好, 不過食落都祇該係新鮮好味的波波甘荀, 食前我有D懷疑食唔食。 因為我之前在其他地方食過的甘荀仔都唔多好食, 冇味的。但因為我冇試過波波形狀的, 最後都決定試下。但原來好好食嫁啵! 好清甜!白飯都煮得唔錯, 米飯粒粒分明, 唔會太濕又唔會太乾。 連埋D炸蔥食一流~到主角蔥油雞~其實個雞, 似豉油雞的~ 但甜甜的~甜醬油雞咁然後面頭會有D粒粒, 我諗係煎炸香左嘅蔥粒來呱?同飯一齊食係好香口好好味的~總括而言, 味道唔錯, 環境舒服~如果同朋友/想自己1個人係午飯
呢日覺得好攰唔想行咁遠, 就來左呢度食飯。
今日直程計埋我得2-3枱客
靜靜地, 坐得好舒服的~ LUNCH TIME呢度有D LUNCH SET的。
但我食來食去都係蔥油雞飯
招牌台式蔥油雞飯 連冷熱餐飲 ($53)
一個SET $53唔算貴, 但我覺得幾精緻的。
當然仲有碗白飯啦!
但因為我冇試過波波形狀的, 最後都決定試下。
但原來好好食嫁啵! 好清甜!
到主角蔥油雞~
其實個雞, 似豉油雞的~ 但甜甜的~甜醬油雞咁
然後面頭會有D粒粒, 我諗係煎炸香左嘅蔥粒來呱?
同飯一齊食係好香口好好味的~
總括而言, 味道唔錯, 環境舒服~
如果同朋友/想自己1個人係午飯時間靜靜地舒舒服服咁坐低食飯~
呢間係唔錯嘅選擇~