2021-12-24 24 瀏覽
好耐冇食台灣菜,今晚去咗旺角豉油街「茶茶台式料理」食晚飯~店內環境裝修簡約潔淨,樓底高,空間感十足,感覺好舒適餐廳主打台式小鍋及料理,小鍋一人份量啱啱好,五款不同湯底可以選擇,牛肉可以轉豚肉,亦可自選辣度招牌臭臭鍋餐廳招牌台式臭臭鍋🍲湯底氣味有少少似臭豆腐,味道濃郁且獨特!我就揀咗BB辣,辣度剛好,幾惹味~小鍋份量充裕,有滷大腸、米血糕、鴨血、台灣貢丸等等台式食材,好似去咗台灣咁沙茶牛肉鍋一上枱就有陣沙茶香撲鼻,都係揀咗BB辣,湯底香濃微辣!牛肉、豆腐、娃娃菜、牛丸、冬菇等等食材都吸收晒湯底嘅精華,鹹香滋味,一人一鍋份量啱啱好牛肉片肥瘦適中,牛味都幾重,同湯底味道好夾手打烏冬烏冬好滑溜,吸湯一流奶蓋莓莓加咗草莓一齊blend嘅凍茶,酸酸甜甜,多咗一份草莓香🍓配上香滑濃厚芝士奶蓋,大滿足呀

招牌臭臭鍋

沙茶牛肉鍋

牛肉片肥瘦適中,牛味都幾重,同湯底味道好夾

手打烏冬

烏冬好滑溜,吸湯一流

奶蓋莓莓