2020-10-16 43 瀏覽
冇得去旅行,唯有得閒就去搵啲 #地道小食 止吓渴🤤 呢日 #小秘書 嚟到「新都城中心」,#朋友仔 就帶咗我去「八方台式麵屋」嚟個簡簡單單嘅 #台式晚餐🍚🥢 以黃色佈置做主題,設計非常吸晴👀食台灣嘢又點少得 #滷肉飯、#香酥豬扒、仲有 #黑糖珍珠鮮奶🤤 正煩惱緊食啲咩好嘅小秘書,發現原來自己所想嘅嘢已經一一擺咗喺晚餐嘅選項上面... 真係貼心🤩 一向鍾意 #相機食先 嘅我,我已經被手上杯 #飲品 🐻 #可愛造型 吸引住🤩 掛住影相,搞到我居然唔記搖勻杯黑糖珍珠鮮奶先啜入口... 嗰一啖真係甜到入心呀🤪 #滷肉 配 #白飯 簡直係一絕,餐廳可能係為迎合香港人嘅口味,味道調較得唔會太濃🤤 至於件 #豬扒,肉質鬆軟,仲保留住 #台式酥香 嗰種嘅 #家鄉風味... 唔錯唔錯🤤 而 #朋友仔 叫嘅 #台式湯麵餐 佢都話ok喎🤩 真嘅?等我有機會都要試吓先😉

2020-10-15