2024-03-13 203 瀏覽
以前喺銅鑼灣返工,成日去燈籠滷味食午飯,抵食又好味。前幾日去開旺角,發現朗豪坊都有間就去試下。招牌燈龍滷味推介每次食都要叫碗招牌嘅滷味,啲肉同蔬菜都滷得好香。我同朋友都鍾意食粉絲,不過王子麵同烏冬都好食㗎,份量都幾多下。佢叫咗水蓮同杏鮑菇,可以試到好多唔同嘅蔬菜,水蓮都幾爽!我都有叫杏鮑菇,口感清爽,仲叫咗豬耳朵、百葉豆腐同埋麻吉燒添,全部都好入味,但係唔會太鹹。黃金甜不辣拼起司麻薯一個價錢有兩種小食,好抵食!芝士麻糬好煙韌彈牙,芝士係甜甜地嘅。甜不辣都好有咬口,加咗啲粉落去好惹味。奶油芋泥、肉鬆、起司蔥抓蛋餅第一次食呢個蔥抓蛋餅,口感同層次都好豐富,香噴噴。有我最鍾意食嘅芋泥,甜甜地鹹鹹地,加埋都幾特別,都飽肚㗎!

招牌燈龍滷味推介

黃金甜不辣拼起司麻薯

奶油芋泥、肉鬆、起司蔥抓蛋餅