2024-07-23 576 瀏覽
每次去 #台北 旅行,我哋都會去逛吓 #夜市,試吓啲 #地道美食… #放輕鬆 🤤 可惜最近大家都比較忙,要夾到時間一齊出發,睇怕都要等到年尾😅 為咗一解相思之苦,我哋呢晚再一次嚟到 燈籠滷味 香港,回味吓呢間 #過江龍 嘅手勢😉 餐牌上食物都以 #台式小食 同 #風味菜 為主,當然 #台灣特飲 同 #甜品 都唔少得😉 我哋就叫咗幾款 #滷味食物 同 #台式小食 #開心Share 😉🐽燈籠滷味眾所週知,#燈籠滷味 嘅 #滷水食物 可謂可以 #台灣之首🤤 為咗可以試多幾款唔同嘅美食,我哋決定「走麵」,齋點咗 #大腸、#豬耳朵、#雞翅膀(雞翼)、#蜂巢牛肚 做個小併盤🤤 特製嘅滷水汁,令食物味道更有層次感🤤 圓轆轆嘅大腸充滿肉感,係 #小秘書 嘅至愛😁🐚 秘製滷鮑魚成隻湯羹咁大嘅 #滷鮑魚 非常有咬口,淡淡嘅滷水清香,同鮑魚嘅鮮味相當合拍🤤🦪酥炸牡蠣鬆脆嘅外皮包住鮮嫩嘅 #牡蠣 (蠔),配埋 #柚子沙律醬 一齊食,特別香口🤤🧋美祿恐龍朱古力脆脆起司奶蓋食完咁多美食,梗係要嚟個 #飯後甜品 先至夠完滿😉充滿兒時味道嘅 #美祿 特飲,加埋 #朱古力脆脆 同 勁濃嘅 #起司奶蓋,口感非常豐富🤤餐廳

🐽燈籠滷味

🐚 秘製滷鮑魚

🦪酥炸牡蠣

🧋美祿恐龍朱古力脆脆起司奶蓋

餐廳嘅裝飾簡簡單單,走 #台式小清新 風格🍃 而整體食物同員工嘅服務態度都令人非常滿意,不愧為 #台灣美食 嘅大哥大呀!

📍燈籠滷味 (九龍灣) 偉業街33號德福廣場1期1樓F23號舖
2024-07-22
$121.5 (其他)