2022-03-03
😊 今日去咗尖沙咀行街行到攰好想搵個地方坐低飲杯嘢食啲嘢,喺The One度行出嚟見到右邊有間台式料理,位於厚福街嘅街頭餐廳座位不多但見到人流都不錯😌外賣嘅人都有四個人見到餐牌飲品種類有好多,奶茶🥤奶綠蘆薈紅茶基本嘅都齊晒,我最鍾意加杯芽, 每次飲台式飲品我都會加, 口感非常特別我點了一個椒鹽炸豆腐,豆腐剛剛乍起,表面脆口,不得了的就是內裏豆腐很滑,加上他的配料是椒鹽制的,和豆腐一齊食,味道好夾,好香又好食。叫了一個鹽酥雞肉操拌麵,一看賣相很不錯而且材料充足,吃一口鹽酥雞鹽酥雞外皮卜卜脆,內裏雞肉軟林,肉質帶有口感,看他的表面炸到金黃色脆,望見已經很開胃,賣相真不錯,鹽酥雞有五件,炸得酥脆香口麵條有口感,加上肉燥一齊食鹹鹹地幾好味,要趁熱食。我點了一杯奶茶仙草凍,飲一口茶味香濃,帶有奶味而且滑滑的,不太甜加上仙草一齊食又有口感,這杯飲品真不錯我非常喜歡