2023-04-08
今日終於有機會 #懲罰 由 #台港夫婦 開嘅 #台蔡滷肉飯雖然已經過咗最繁忙嘅晚飯時間 成九點鐘🤦🏻♀️但都仲要排隊😮💨興幸只係等兩張枱 5分鐘咁上下就入得✌🏻一打開門就聞到鹽酥雞嘅香味 點可以唔叫呢🤤🤤#特色滷肉飯套餐#鹽酥雞滷肉飯套餐 $70#鹽酥雞 + #小碗台味滷肉飯 + 是日精選小菜#是日精選小菜 好開胃😋#台味滷肉飯採用 台灣 #特級蓬萊米 滷肉之餘亦加上榨菜 食落鹹甜酸辣味道各有而且滷肉唔會好肥 唔會有重口味嘅感覺 各方面都剛剛好👍🏻推🙌🏼 推🙌🏼 推🙌🏼#九層塔鹽酥雞#九層塔 炸到好脆 但又唔會吸哂啲油#鹽酥雞 夠哂脆身 件件都好juicy 肉質又嫩 😋不得不order! 推🙌🏼 推🙌🏼 推🙌🏼跟餐 +$15 連 #台式飲品非奶茶類 仲可以免費加配 #寒天 #珍珠 #仙草 🤩#白桃烏龍茶 叫咗少甜 味道剛剛好只有微微嘅甜 而且白桃味好出好香寒天亦好有口感 正👍🏻果然係佢地嘅推介飲品推🙌🏼 推🙌🏼 推🙌🏼=====================#黃色經濟圈 #yellowtsuenwan #yellowtw #yellow荃灣#yellow台灣菜 #yellow滷肉飯
今日終於有機會 #懲罰 由 #台港夫婦 開嘅 #台蔡滷肉飯
而且滷肉唔會好肥 唔會有重口味嘅感覺 各方面都剛剛好👍🏻
#九層塔鹽酥雞
#九層塔 炸到好脆 但又唔會吸哂啲油
#鹽酥雞 夠哂脆身 件件都好juicy 肉質又嫩 😋
不得不order!
跟餐 +$15 連 #台式飲品
非奶茶類 仲可以免費加配 #寒天 #珍珠 #仙草 🤩
#白桃烏龍茶
叫咗少甜 味道剛剛好
只有微微嘅甜 而且白桃味好出好香
寒天亦好有口感 正👍🏻
果然係佢地嘅推介飲品
=====================
#yellow台灣菜 #yellow滷肉飯 #yellow鹽酥雞 #hker #hkig #hongkongfood #香港加油 #食好西😋 #互推互追互讚 #nofilter